Kategorier

Cordua & Steno i Albanien Kristi Himmelfartsdag

Albanien er et lille land med små tre millioner mennesker på Balkan. Engang var det kendt for at være styret af et benhårdt stalinistisk diktatur med Enver Hoxha i spidsen, som en håndfuld danske kommunister herunder Savage Rose-ægteparret Thomas Koppel og Annisette lovpriste. 

I dag er landet på vej frem økonomisk og demokratisk, men man er dog plaget af udbredt korruption. Landet er blevet medlem af NATO, og vil gerne med i EU, og der sker hele tiden fremskridt, som Danmark har været med til at understøtte. 

Vi talte med Danmarks indtil videre sidste ambassadør i landet Mads Sandau-Jensen i hovedstaden Tirana, da vi besøgte landet i slutningen af april.

Det er i Cordua & Steno kl 10.05 på Radio24syv torsdag Kristi Himmelfartsdag. 

Hjemme igen har vi i 2. time af programmet inviteret to Albanien-aficionados i studiet til en snak om Albaniens fortid, nutid og fremtid. Det er filminstruktøren, reklamemanden og selvudråbt albansk konsul Joachim Hoxha Nielsen og Rikke Rasch, som er albansk gift, taler albansk og efter i årevis at have arrangeret rejser til landet har et indgående kendskab til Albanien, der foruden spektakulære bunker-anlæg også kan prale af smukke strande og enestående natur.

Programmet er optaget på forhånd i anledningen af Kristi Himmelfartsdag.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718