Kategorier

Europas tid rinder ud, sikkerhedspolitisk wake-up-call til DK, østrigsk burkaforbud og borgerløn-debat mellem Lars Seier og Otto Brøns i Cordua & Steno torsdag

Udsendelsen blev sendt den 18. maj 2017

Den kendte rigmand og LA-støtte Lars Seier Christensen mener, at vi med robotter og automatisering en dag ender i en situation, hvor samfundet ikke kommer uden om, at give de mennesker, hvis job er blevet overflødiggjort borgerløn. Den analyse er Otto Brøns-Petersen fra Cepos uenig i. 

Vi tager debatten om borgerløn kl. 10.05 i Cordua & Steno torsdag på Radio 24 syv.

Et stort flertal i Folketinget bl.a. med DF og S tvinger regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen til at nedsætte en kommission, der skal kigge på skandalerne i SKAT for at placere et ansvar for, hvorfor SKAT ikke fungerer. Det analyserer vi, mens vi leder efter en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

Retoriker Martin Fehr står bag Danmarks første Retorikfestival, ”Røst”, der afholdes i den kommende weekend 19-20.maj i Køge, hvor unge i måneder forinden har forberedt sig på at holde politiske taler.

2. time

Europas storhedstid er ved at slutte, forudser professor em. Uffe Østergaard. Det skyldes, at EU mangler viljen til at sætte sig ud over landenes nationale forskelle, men også at EU viger tilbage for at bruge den nødvendige magt. Og det er et problem, når Europa bliver ramt af flere kriser, hvor der er brug for handling. Østergaard er gæst først i 2. time.

Ung komet er ved at overtage magten i det konservative østrigske parti ÖVP, som sidder i regering med socialdemokraterne, SPÖ. Regeringen har netop vedtaget et burka-forbud, hvor det koster 150 Euro i bøde fra oktober at have tildækket ansigtet.  Dertil kommer en mængde andre regler, der skal fremme integrationen. Til oktober skal Østrig desuden til parlamentsvalg. Vi får en rapport fra Christine Proksch fra Wien.

Fred er ikke en given sag. Derfor skal Danmark vågne op af tornerosesøvnen, skrue op for realismen og bruge langt flere penge på forsvaret, hvis vi skal kunne afskrække Rusland og andre utilregnelige stormagter fra at indtage Østersøen og begynde nye krige i Danmarks nærområde de kommende år. Sådan lyder opfordringen kommer fra Mikkel Vedby Rasmussen, institutleder og professor ved Statskundskab, Københavns Universitet, der aktuel med en ny bog ’Hvad er krig og fred i dag?

Husk at lytterne kan skrive til os med tips, idéer, spørgsmål og kommentarer til os, dagens emner og gæster undervejs i programmet via Facebook – Cordua & Steno. Vi læser det hele.

Hør hele 1. time her bl.a. med debat med Lars Seier Christensen og Otto Brøns-Pedersen om borgerløn her

Hør hele 2. time her bl.a. med Uffe Østergaard og Mikkel Vedby Rasmussen her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718