Kategorier

Schlüter: Fogh forvirrer vælgerne

Anders Fogh har gjort danskerne mere venstreorienterede. Det mener Danmarks tidligere konservative statsminister Poul Schlüter.

Han slutter sig dermed til en række borgerlige og liberale meningsdannere, der mener, at Foghs kurs omfavnelse af den socialdemokratiske velfærdsstat, har gjort danskerne mere venstreorienterede.

Poul Schlüter siger til Berlingske Tidende søndag:

– Hvis man opgiver sine tidligere synspunkter, som man er kendt for, og som man har stået for i en generation eller to, så skaber det forvirring hos vælgerne. De tænker, “når de borgerlige politikere ikke vil have deres holdninger længere, så skal jeg vel heller ikke have dem”, siger Poul Schlüter.

Poul Schlüter er efterhånden en alderstegen herre, men hans analytiske evner fejler bestemt ingenting!

Desværre er der intet håb om, at det påvirker Claus Hjort og Anders Fogh, som hellere ideologisk vil sønderslide Venstre op, blot så længe det holder dem ved magten.

Men VK-regeringen kan da stadig spille flygtninge og skattekortet overfor vælgerne, og det er sikkert i det lys, at Justits-Lenes skræmmekampagne mod en kommende SR-regering Lørdag i Berlingske skal ses. Det er forudsigeligt politisk teater og Lene Espersen gjorde det ikke dårligt. Det gjorde Henrik Sass heller ikke, da han sagde at S hverken vil ændre på skattestoppet eller flygtningepolitikken efter et valg. Det kommer han til at sige rigtig mange gange frem til næste valg.

Læs mere analyse om Lene Espersens “SR-skræmmeraid” på bloggen

  • Dansk Politik
  • Af Jarl Cordua

    Jarl Cordua

    cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
    Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
    Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718