Kategorier

Måling ydmyger Jelved

De 'flinke' mennesker på Ritzaus Bureau har fået Catinet Research til at lave en meningsmålingsundersøgelse, der viser, at kun sølle fire – FIRE – procent af befolkningen ønsker Marianne Jelved som statsminister. Dvs. at kun halvdelen af de radikales egne vælgere peger på partiets leder. Dermed er Marianne Jelveds dage som leder af partiet talte. Hun har chancet med sin tredjevejs-strategi, der nu er stendød. Fremturer Jelved alligevel '“ hvad der ikke ligger hende fjernt – bliver de radikale endnu mere til grin end de er i øjeblikket.

Spørgsmålet er nu, hvornår Jelved går af og hvem, der afløser hende som leder. Øjeblikkets favorit er Margrethe Vestager, der har opbakning blandt græsrødder, Jelved og et flertal i folketingsgruppen. Spørger man vælgerne, er Naser Khader derimod deres bud på en radikal partileder. Spørgsmålet er dog, om ikke Naser Khader har lidt meget at se til for tiden, så han kan overkomme også at være partileder?

Det eneste tredje alternativ, som denne blogger kan se for sig som leder, er Morten Helveg Petersen. Men ham er der også mange forskellige meninger om. Spændende bliver det i hvert fald.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718