Kategorier

Klynk!

Medier svigter politikere. Det er overskriften i en artikel på et af de normalt mere læsværdige sites om dansk politik “TV2 Politik”.

Her fortæller to ligegyldige bagsædepolitikere fra Venstre og Socialdemokratiet den forudsigelige historie om, at de aldrig kommer i avisen. Tro det eller ej, men nyhedsmedierne har svigtet Anne Mette Winther Christensen MF (V) og Lene Hansen MF (S) til fordel for Fogh, Hjort, Bendtsen, Jelved, Thorning, Løkke osv. Jeg er lamslået over at erfare denne opsigtsvækkede topnyhed, som Mandag Morgen – formentlig i mangel på andet at tage sig til – har brugt tid på at dokumentere ved at tælle op hvilke MF’ere der er blevet citeret og hvor.

Tænk hvis medierne ikke beskæftigede sig med magthaverne i dette land, fordi de havde travlt med at sludre med nulliteter i “grebningen”? Det havde da været journalistisk set en epokegørende nyhed!

Formentlig veluddannede journalister, der har gået på højskole i Ã…rhus eller endda på universitetet har fået penge for at skrive denne artikel.

OK. Alvorligt talt: Tænk at TV2 nedlader sig selv til at placere sådan en artikel som en “tophistorie”. Det er jo helt til grin. Som licensbetaler er jeg decideret forarget over kvaliteten.

Forbrugere kan jo sammenligne med et andet produkt, man kan få hos en blogger som David Troels Garby på Dansk Politik, som uden en eneste licenskrone hver dag leverer et glimrende nyhedssite på amatørbasis formidlet med stor indsigt samt viden om og levende interesse for dansk politik.

TV2 helt ærligt, tag jer dog sammen!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “Klynk!”

Enig i at det er en temmelig ringe historie at bringe i toppen, men TV 2 har nu altså ikke fået licensmidler de sidste par år (konkurrenceforvridende ifølge EU)

@Benny: Nå for pokker. Ja så havde man jo forventet en licensnedsættelse…?

Ok ok kender svaret på det spørgsmål!

Tv2 har i det mindste stadigvæk public service forpligtelser. Det er denne ligegyldige “nyhed” vist ikke.

Får TV2 ikke penge af staten for at lave “public service” TV? Ikke en licens der går direkte i driften, men midler til konkrete programmer?

Eller husker jeg helt galt?

/Limagolf

Fra wikipedia om TV2 vedr. Licens:

“Privatiseringsplanerne betød også, at TV 2 i 2004 for sidste gang modtog licens. Fremover vil stationen udelukkende være finansieret af reklamesalg samt i mindre grad salg af programmer mv. Sidstnævnte sker via selskabet TV 2 World.

TV 2 er stadig underlagt en public service-forpligtelse, og de regionale tv-stationer modtager fortsat licens.”

Lukket for kommentarer.