Kategorier

Berlingske Officins karaktermord

Morten Messerschmidt-sagen, Grøften-episoden, Hitler-hyldesten i Tivoli, sådan er sagen om politikerens – for at sige det mildt – ikke helt appelsinfrie optræden i Carstensens gamle have forleden blevet benævnt. Betegnelsen må nu ændres til fx. “BT-sagen” eller snarere sagen, der drager det samlede Berlingske Officins journalistiske lødighed i tvivl.

I går stod det i al fald klart for enhver, at BTs journalist groft har overvurderet udsagnene fra de yderst få kilder, der overværede episoden, men har skarptvinklet for at få sensationen frem. BT har kunne køre forsider osv., så ejerkredsens mand David Montgomery kan nu gnide sig i hænderne. Næste træk bliver vel flere bare bryster på BTs forside?

I dag skriver SFU’eren Kasper Bjerring Jensen på bloggen Dansk Politik, hvor han forklarer, hvordan sensationshungrende journalister fra både BT og Berlingske groft har misbrugt hans udsagn om den såkaldte Toga-episode, hvor en ganske bedugget Messerschmidt skulle have instrueret en provokatør til at heile rigtigt med den højre arm samt have kaldt en for alle ubekendt Venstremand for en “korrupt neger”.

Man kan kun læse Kaspers udsagn, som om, at han føler, at hans ord er blevet vendt og drejet, så de passer til Berlingskes vinkel om Messerschmidt som nazisympatisør og racist. Det er påfaldende, at BT og Berlingske nu er stort set de eneste medier tilbage, som stadig fastholder, at Messerschmidt heilede i Tivoli. Alle andre afviser historien eller er neutrale.

Nu forstår jeg pludselig bedre, hvorfor rederen i sin tid solgte sine aktier i foretagendet.

Kære Lisbeth Knudsen. Hvis du virkelig mener noget alvorligt om lødig og gedigen journalistik m.v som du plejer at mene så meget om ved festlige lejligheder, så er det vist nu, at du skal ind og kalde de unge brushoveder på redaktionen til orden og bede dem holde inde med deres farlige leg. Det kaldes at tage et chefansvar.

P.S. Alle bør i øvrigt se på www.tv2.dk. hvordan TV2 Nyhedernes Jesper Steinmetz klædte BT-redaktør Arne Ullum af til skindet i Nyhederne Kl. 22 onsdag aften. Det var virkelig “TV, der dræber”, som vi sagde i firserne. Herefter stod det da helt krystalklart for alle hjemme ved kakkelbordene, at Ullum og co. nu står helt og ganske alene med deres løgnehistorie.

Få lidt værdi for dine licenskroner og hør P1 Debat om mellem MF Søren Pind (V) og Nyhedsavisens chefredaktør David Trads om hvorvidt, der er er for mange løgnehistorier i medierne.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Berlingske Officins karaktermord”

Arne Ullum Laursen, som BT-redaktøren hed dengang i 80'erne, hvor han var et fremtrædende medlem af Radikal Ungdom, var også da manipulerende, påståelig og irriterende.
Det har tilsyneladende ikke ændret sig siden!

Har lige set ham blive interviewet i TV2's 22-nyheder.
Helt til grin!

Han påstår stadig, at 'Das Lied der Deutschen', som den rettelig hedder, er en nazi-sang, der er forbudt i Tyskland.
Det stemmer simpelthen ikke. Sangen er altså Tyskland national-sang – og har været det siden 1841!

Strofen 'Deutschland, Deutschland über alles' er en national-romantisk kærlighedserklæring fra tyskerne til deres fædreland, og ikke et vidnesbyrd om en aggressiv tankegang.
Ligesom alle andre fædrelandssange i hele verden i øvrigt, er 'Das Lied der Deutschen' både naiv, national-romantisk – og skrevet i 17- eller 18-hundredetallet.

Der er dog adskillige eksempler på national-sange, som har et noget mere aggressivt tilsnit. Tag blot vores egen kongesang (ikke at forveksle med 'Der er et yndigt land):

Kong Kristian stod ved højen mast
i røg og damp.
Hans værge hamrede så fast,
at gotens hjælm og hjerne brast.

Frit oversat så handler det om at smatte svenskernes hjerner ud, og destruere fjenden med militær magt, og under direkte kommando af lederen.
Lidet flatterende '“ tja! Sangen blev skrevet i 1779.

Men enhver fodbold-idiot i kongeriget (undskyld Jarl), kender teksten, og skråler gladelig med, når danerne vinder over en rivaliserende stamme.

Men for lige at komme tilbage til Arne Ullum Laursen.
Man skal ikke grave en grav for andre'¦.

Sidste vers:
Du danskes vej til ros og magt,
sortladne hav!
Modtag din ven, som uforsagt
tør møde faren med foragt,
så stolt som du mod stormens magt,
sortladne hav!
Og rask igennem larm og spil
og kamp og sejer før mig til,
og kamp og sejer før mig til, min grav!

Man skal udvælge sine kampe med omhu.

PS. Exit til Arne Ullum Laursen, please.

PPS. Mon Arne Ullum Laursen er spindoktor for RU-veninden Elsebeth Gerner-Nielsen?
Klodsetheds-scoren for begge er i hvert tilfælde bemærkelsesværdigt påfaldende ens.

Nej, der kommer IKKE bare patter på forsiden af BT, som netop har fravalgt “side 9” for at virke dydige.

BT kan ikke en gang bruges til at pakke fisk ind i – tryksværten er giftig.

Lukket for kommentarer.