Kategorier

Rohde mellem linjerne

Jens Rohde er træt af at være radiodirektør. Det fornemmer alle, der kan læse en lille smule indad i Ekstra Bladet fredag, hvor hans gamle veninde fra de glade dage i Venstres pressetjeneste journalist Tanja Frederiksen præsenterer hans “jobansøgning” om at blive Venstres spidskandidat ved næste kommunalvalg. Godt nok afviser Rohde i artiklen 'kategorisk', at han er kandidat til overborgmesterposten. Men sjovt nok kunne en central V-kilde – sikkert Rohde selv eller folk omkring ham '“ fortælle, at tingene stillede sig anderledes, hvis han altså fik en direkte opfordring fra V-toppen plus tilstrækkeligt med penge til valgkampagnen plus politisk opbakning til at implementere sine valgløfter. Nu kan Anders Fogh og Jens Rohdes selvudråbte 'far' Claus Hjort Frederiksen tygge lidt på den'¦

Samme Tanja Frederiksen fulgte naturligvis op på sin historie, da hun på Venstres pressemøde i dag i Haderslev spurgte Anders Fogh om Venstres top ville opfordre Jens Rohde til at stille op som borgmester. Det spørgsmål gled statsministeren selvfølgelig helt af på. Thi Rohde var som bekendt endnu radiodirektør, og alle spørgsmål om opstilling og valg af borgmester, ja det skal de gode mennesker lokalt have lov til at ligge og ro(h)de med i København, mente Venstres formand. Fogh selv har nu fokus på forberedelsen af valget. Det andet interesserer ham p.t. ikke et hak, hvor det politiske projekt ligger klar på affyringsrampen og de økonomiske (driv)midler fra erhvervslivet til at få 'valgraketten' i luften i disse dage ticker ind på Venstres valgkonto.

Jens Rohdes radio har ikke voldsomt mange lyttere. Det er noget med ganske få procent af danskerne, der ulejliger sig med at tune ind på TV2 Radio, der mest er kendt for at være en opsamlingsplads for landets største mediekrukker. Jeg har ikke megen kendskab til, hvordan det ellers kører på 'Radio Rohde', men her forleden læste jeg en ganske interessant blog og morsom stemningsreportage fra radioværten Lasse Rimmer, der har fantastisk gode kilder i miljøet. Den skal have lov at tale for sig selv. Det er meget underholdende læsning, kan jeg røbe!

I det politiske miljø er vurderingen i hvert fald, at Jens Rohdes dage som radiodirektør er talte, nu hvor hans opfinder og beskytter '“ Per Mikael Jensen – er dampet af til det store udland.

Er Jens Rohde i øvrigt manden, der matcher Ritt Bjerregaard? Man kan vel indvende, at han egentlig minder lidt i stil om både Martin Geertsen og Søren Pind dvs endnu en yngre mand, der godt kan lide lidt 'slag i bolledejen'. Stiller Rohde op, så tror jeg ikke på, at det ville blive særlig gnidningsfrit. Ganske mange lokale venstrefolk vil direkte modarbejde manden, selvom at han bestemt også har tilhængere i Venstres organisation. Jeg har oven i meget svært ved at se, at Jens Rohde formår at være en samlende figur for partiet i København. Skal Venstre bare klare sig nogenlunde hæderligt ved næste valg, så må man som minimum finde en spidskandidat, der kan samle tropperne. Det kan Jens Rohde ikke, for han har alle dage været en spreder. Bigtime!

P.S. Nej, skal jeg være P1 utro og stille ind på kommerciel radio, så vælger jeg til hver en tid Radio 100 FM. Se her hvordan min gamle ven Martin Hjort – engang kendt som RIBUS overmand i Esbjerg – a.k.a. “Hjorten” har fået lokket Helle Thorning-Schmidt med i seng 😉 Thumbs up Hjort!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Rohde mellem linjerne”

Mon ikke det undrede mange, at Rohde valgte jobbet på TV2radio, hvorfor?? udover, at han var svær at styre i mundtøjet, og måske trængte til lidt dressur. Inden for ridesporten findes mange ‘mundtøj’ til at tøjle selv de mest ‘opfindsomme’ heste, hans exit til TV2 radio er at betragte som et sådant bid. Hans udtalelse, han har jo mange, om at ‘han ville følge Fogh til dennes projekt var fuldført’ holdt ikke, for det ægte Venstre projekt er efterhånden svært at se. Men en tro, frisk, veldresseret støtte med liv og passende uselvstændighed kan altid bruges så hans vej tilbage er utvivlsom. Er han lige så speget som Ritt er røget? Det er ikke det København har fortjent. Hvis hans, formentlig nu genoptagne, politiske indsats, bliver på niveau med TV2 radios segment, er han ikke savnet, men jeg tilhører heller ikke den nøje beregnede ‘kundegruppe’. Din kommentar i forrige tråd om jobbet som kampagneleder for Martin Geertsen, har sat ting på plads som har undret mig i forhold til din person. Tak for det. Samme Geertsen bliver savnet. Din henvisning til Lasse Rimmer’s stemningsreportage var kostelig læsning. Hvor man dog kunne savne en debatradio, men er Danmark for lille? Siger ‘eksperternes’ beregninger at ‘kundeunderlaget’ er for småt til reklameblokke? For eksperter skal man jo lytte til, selvom de ofte tager grueligt fejl. Min fornemmelse er, at mange er ved at gylpe over ‘mediekrukkernes’ påtagede friskhed og frækhed. Andre lande kan opretholde sådanne kommercielle kanaler med stor succes.

Hej Jørgen O.

Tak for kommentarer.

Man kan vel sige, at det ikke kun er i den politiske verden af Jens Rohde evner at skabe postyr omkring sin person. Det går – tilsyneladende – fint med det også i radio-branchen!

Nu har jeg ikke talt med den socialdemokratiske ledelse på Københavns Rådhus for nyligt, men jeg tror at Ritt og kompagni sidder og gnider sig i hænderne med udsigten til at skulle op mod en Jens Rohde.

Ikke at jeg har noget specielt i mod ham, han er en skæg politikertype, han er en god debattør, men dog uden den samme ideologiske dybde som en Søren Pind, og erfaringsmæssigt er der jo en smule forskel på ham og f.eks. Ritt Bjerregaard. Jeg tror det vil være nærmest lidt for nemt for S at karaktermyrde Jens Rohde big time.

Tillad mig at være nostalgisk. Apropos at være P1 utro, hvilket er meget svært, men er blevet lidt lettere efter de har lagt sendefladen noget om, og så debatradio. I de glade dage da radiofrekvenser blev givet ‘fri’ poppede mange pudsige radioer op. Husker nogen Radio Romer eller Radio Fælles Kurs? De var underholdende, fordi meget af det sludder der blev sagt var både provokerende og åbenbart skulle opfattes seriøst. Ligner de kommercielle popradioer ikke lidt de gamle lig, blot med den forskel at de er garneret med døgnbrændermusik? Aldrig hører man spændende eksperimenterende kunstnere også her gælder at markedet står før det kreative.

Rimmer har sikkert gode kilder, men i kildekritikkens hellige navn skal det være understreges, at han arbejder for den direkte konkurrent.

Lukket for kommentarer.