Kategorier

En folkeafstemning om lederskab

Blogklumme i Nyhedsavisen torsdag den 25. oktober 2007.

Folketingets partier var for optaget af taktik. Der var risiko for overbud fra socialdemokraterne, og oppositionen turde derfor ikke at indgå i seriøse forhandlinger om kvalitetsreform, finanslov osv. Derfor havde Anders Fogh ingen anden udvej end at spørge vælgerne. Sådan lød i store træk hans begrundelse for at udskrive valget i går. Mellem linjerne beskyldte han Helle Thorning-Schmidt for at være økonomisk uansvarlig. Dette tema og andre af samme skuffe fastholder Venstre valget ud. De skal tegne et billede af Thorning som uegnet som statsminister. Hun er et 'eksperiment”. Foghs egentlige valgtema bliver derfor en slags folkeafstemning om Thornings eller hans lederskab kombineret med fem gamle travere med skattepolitik og fast udlændingepolitik. Statsministeren lykkedes fint med at sætte sin dagsorden og udnyttede serveretten. Det bliver et sikkert 1-0.
'Statsministeren er kørt træt', var omvendt Thornings forklaring på, at Fogh udskrev valget. Hun angriber ham for at være kynisk og uden menneskelig hensyntagen og sigter dermed til den 'lukkede' sag med asylbørnene. Thornings strategi er velkendt '“ vælgernes ører skal i de kommende uger tudes fulde af det evindelige mantra om 'velfærd frem for skattelettelser'. De har indset, at kampen om statsministerposten for længst er tabt. Nu gælder det i stedet om, at sikre S fremgang. Thorning skyder med, hvad hun har og rammer fint. 1-1.

Optimismen i S-lejren er dog stadig til at føle på. Læs Kristian Madsens sammenligning af sossernes situation ved dette folketingsvalg med de “strivedes” mirakel på Santiago Bernabeu stadion i 1994. Madsen skuffer ingenlunde. Mine varmeste anbefalinger!

Nu kan man også via nettet høre “Kloge-Aagerne” dvs. min fellowblogger på Nyhedsavisen David Troels Garby og min ringhed på P1 Debat fra i går, onsdag eftermiddag. Emnet var selvfølgelig det udskrevne folketingsvalg. Jeg kan i dag på Ekstra Bladets bagside læse, at Michael Jeppesen lyttede med. (Tak for omtalen, Michael! Men det var nu to og et halvt år siden, at jeg “flygtede til Tjekkiet”. Ring næste gang, så du ikke skriver noget forkert. Jeg vil i øvrigt med stor interesse følge din evige fascination/besættelse af Helle Thorning-Schmidts væsen, men pas nu på med at udstille den på samme måde, som da du legede “pressechef” for Sosserne)

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “En folkeafstemning om lederskab”

Lukket for kommentarer.