Kategorier

Bagsidepsykopaterne holder verdenskongres

Længe har spekulationerne kørt om, at Jens Rohde vender tilbage til dansk politik, og lørdag skrev Nyhedsavisen at stærke kræfter i Venstre for tiden arbejder for, at han bliver Venstres spidskandidat ved Europa-parlamentsvalget til næste sommer.

Jeg er ikke i tvivl om, at især Claus Hjort Frederiksen er vild med idéen om at gøre Jens Rohde til spidskandidat. Rohde er ifølge beskæftigelsesministeren selv som en 'søn' for ham, og den detroniserede radiodirektør var også med til Hjorts 60 års-fødselsdag. 'Far' er dog knapt så imponeret af hverken 'JRs' eller Hjorts fælles stunt i Ekstra Bladet et par dage før valget, hvor Henrik Sass Larsen blev karaktermyrdet ved, at Rohde genfortalte den gamle historie, som han forinden havde rejst rundt med i mindst halvandet år, at Sass havde været spion for Venstre. Fogh blev ved den lejlighed så rasende på Hjort, at han ikke besvarede beskæftigelsesministerens opkald resten af valgkampen.

Ganske mange ser Jens Rohdes indiskutable kommunikationsevner som et megaplus for Venstre, der denne gang står til at stille med et par vragede MF'ere Charlotte Antonsen og Jens Hald Madsen, som begge er interesserede i et femårs velbetalt ophold på elefantkirkegården i Bruxelles og formentlig de sædvanlige tilfældige par bønder, som bliver hevet op af jorden, stillet op og valgt i de kæmpestore jyske storkredse.

Foreløbig har Jens Rohde tilsyneladende betakket sig, og det kan skyldes mange ting. Manden har som alle ved et enormt ego, så hvis han siger jatak til at blive spidskandidat, så bliver det med en garanti i lommen fra kandidatudvalgsformand Lars Løkke Rasmussen om, at han kan komme tilbage til dansk politik som minister efter et par år på Business Class til Bruxelles og Strasbourg med hvidvin og laks. Rohde vil formentlig vente på, at Venstre-toppen kommer rendende til sidst, for så at lægge sig på knæ for at bede ham om at påtage sig opgaven, og for siden at lade ham på skjolde bære ind til kåringen på landsmødet.

Forestillingen om, at Jens Rohde, hvis han nu bliver V-spidskandidat så også holder kæft og blander sig udenom de øvrige forhold i dansk politik, er naiv. Så der bliver dermed udsigt til en farlig masse ballade, og det er vel i grunden derfor at journalisterne elsker typer som Rohde, fordi han ligesom en Søren Pind, ofte siger ligeud, hvad han mener. Men synes Lars Løkke i grunden, at det er sådan en fantastisk idé, at Jens Rohde bliver Venstres spidskandidat? Ja det er nok spørgsmålet. Hvis Løkke siger nej, så kan begrundelsen først og fremmest være, at han måske (i egne øjne) ser Rohde som en slags trussel mod hans egne formandsplaner, inden Fogh er gået af. Eller også vurderer han, at Rohde trods alt er et lidt for kontroversielt et valg for mange Venstrefolk. Nu får vi se!

Da Ekstra Bladet Bent Falbert med sine artikler om Sass Larsens påståede spionage faktisk medvirkede til at få Jens Rohde fyret på TV2 Radio, så har chefredaktøren måske som et plaster på såret givet Rohde – nu da han tilsyneladende er avisens måske kommende og dermed foretrukne EP-kandidat – et skånejob som skribent på Ekstra Bladet, hvor han på avisens bagside sammen med en anden af valgets helt store tabere Michael Jeppesen, kan gøre det ud for en kongres i en psykopatklub.

Stakkels Jeppesen slikker vel stadig sårene efter a være blevet hængt til tørre i pressen som entreprenør for Naser Khader. Skribenten har i årevis hævet en pæn freelancehyre på at hænge alt og alle ud på sin bagside, og ind imellem har det da både været talentfuldt og morsomt, selv om der efter min mening efterhånden er blevet temmelig langt mellem snapsene. Den nye chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen lod åbenbart nåde gå for ret og til en del af sine medarbejderes store fortrydelse, fik Jeppesen derfor lov til at fortsætte sine absurde skriverier på bagsiden. Men fortiden er dog ved at indhente Jeppesen, der nu oven i historien med sin kendis-håndværksvirksomhed også har fået en næse af pressenævnet for en åbenbart helt igennem løgnagtig historie, som han skrev for at gøre nar af internetfirmaet Fullrate. Det er i øvrigt absurd, at pressenævnet beskæftiger sig med Jeppesens skriverier, som jo intet har med formidling at gøre. Jeg vil mene, at der snarere er tale om kunst, digt eller fri fantasi som den nu opstår i hovedet på en alternativ person som Jeppesen. Det svarer faktisk til, hvis pressenævnet bedømte Anders And ud fra journalistiske kriterier og af samme grund burde ingen levende sjæl give Jeppesen adgang til pressemøder. Hvem skulle i øvrigt brokke sig over det? Jeppesens journalist-kolleger? Journalistforbundet? Med hvilken begrundelse skulle journalisterne nægte at dække et arrangement? At Michael Jeppesens ytringsfrihed er blevet knægtet? Det er jo absurd. Men nu skal vi være flinke, og ikke sparke (for meget) til en mand, der ligger ned.

Update: Jens Rohde har nu ifølge Politiken definitivt takket nej til at blive spidskandidat.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Bagsidepsykopaterne holder verdenskongres”

Uden at ville være krakilsk, vil jeg minde om, at Medieansvarsloven også gælder for Anders And & Co., der udkommer hver (el. hver anden?) uge. Da Pressenævnet er ansvarlig myndighed, skal de altså også beskæftige sig med evt. klager over Anders And.

For at perspektivere, nyder Se & Hør også godt af Medieansvarslovens delvise beskyttelse, trods manglende integritet.


 § 1. Loven gælder for følgende massemedier:
1) Indenlandske periodiske skrifter (…) der trykkes eller på anden måde mangfoldiggøres. (…)
 § 2 (…)
Stk. 3. Et skrift anses ikke for periodisk, medmindre det er bestemt til at udkomme mindst to gange årligt.

Hvis Løkke siger nej, så kan begrundelsen først og fremmest være, at han måske (i egne øjne) ser Rohde som en slags trussel mod hans egne formandsplaner, inden Fogh er gået af…
– A’hva’??

Eller også vurderer han, at Rohde trods alt er et lidt for kontroversielt et valg for mange Venstrefolk…
– lyder mere sandsynligt!!

2. Enig.

Dengang jeg skrev det, så var det ment som et hip til – efter min mening – Lars Løkkes ind imellem uforklarlige paranoia.

Men du har ret. I dag – og i virkeligheden om nogensinde – så er Jens Rohde ikke i nærheden af at være en trussel mod Løkke.

Lukket for kommentarer.