Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Kjeldgaard sluttede på toppen

Author icon

Skrevet af

Clock icon

maj 25, 2011

Comments icon

7 kommentarer

Det var en mildest talt broget politisk karriere, der sluttede forleden med SFs Teknik og Mijøborgmester Bo Asmus Kjeldgaards bratte fald fra tinderne. Få på rådhuset regnede ham for dygtig. Kjeldgaard var heller ikke særligt vellidt endsige populær hos kollegerne. Alligevel fik Kjeldgaard en 13 ½ år lang karriere som borgmester i København, hvor de sidste 1 ½ år blev hans bedste år – på alle måder – i politik. Dermed stoppede Kjeldgaard på toppen. Læs min analyse “Københavnsk Politik”, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  7 Comments

 1. Morten Dreyer

  sagde den 25. maj 2011 kl. 11:25:

  Problemet er vel bare, at han de sidste troede, at han kunne gå på vandet.

  At regler og love var for almuen, imens han og ligesindede kunne gøre hvad de lige nu fandt for godt.

  Er det ikke 3 år han mindst har overtrådt loven ?
  Jævnfør Ekstra Bladet, så prøvede han at sløre forholdet overfor naboerne på den officielle adresse, ved at lade privat bilen holde der, når han opholdt sig på Frederiksberg.

  Han vidste at han overtrådte loven – men valgte alligevel at blæse på loven.

  Det er det der er problemet

 2. Jan Hoby

  sagde den 25. maj 2011 kl. 13:05:

  Tak til Jarl for den præcise og klare analyse, som jeg deler. Jeg har jo (desværre) været den eneste som har stået frem med navns nævnelse i en salig og faglig kritik af Bo Asmus Kjeldgaard i det offentlige rum (information d.3-4-10 2009). Desværre har alt for mange fremført anonym tilsvining af Bo Asmus Kjeldgaard, en ustik som desværre stortrives i det politisk landskab.

 3. Ole

  sagde den 25. maj 2011 kl. 15:44:

  Bo var jo notorisk kendt for at hans område altid manglede 300 mio sidst på året så han er jo ægte SF’er en der altid burde være uden indflydelse.

 4. Morten Dreyer

  sagde den 25. maj 2011 kl. 16:01:

  @ Ole skrev:
  25. maj 2011 kl. 15:44
  Bo var jo notorisk kendt for at hans område altid manglede 300 mio sidst på året

  Hvis man skal være positiv, så var Bo Asum altid stabil!
  Der var et fast underskud år efter år.

 5. Jens Johansen

  sagde den 26. maj 2011 kl. 10:53:

  Interessant så er der også en historie om det samme med Søren Pind fra sin tid i samme borgmesterpost. Hvornår lærer politikere, at lige netop de får løn for at bo, hvor de er valgt?

 6. Jarl Cordua

  sagde den 26. maj 2011 kl. 10:59:

  5. Hej Jens,

  Jeg kan oplyse, at Søren Pind på sin Facebookside skriver:

  “må konstatere, at Lars Fogt fra BT er fyldt med løgn. Jeg har aldrig beboet et sommerhus i Nordsjælland.”

  Fogt angiver i øvrigt ingen kilder til sin historie.

  Det er desværre ingen journalistisk nyskabelse, at man anklager politikere for fusk uden at dokumentere det. Men det er trist, at man som skatteborger skal være med til at finansiere den slags.

  Jeg ved ikke hvordan man på BT har det med det.

  Jeg synes det er pinligt, men sådan må det vel være, når man accepterer at folk som Lars Fogt skriver på avisen.

  I store dele af det politiske miljø – og det gælder begge lejre – så tager man Fogts historier med et gran salt indtil andre mere seriøse journalister har verificeret dem.

 7. Rasmus Ole Hansen

  sagde den 27. maj 2011 kl. 23:31:

  Det der taler imod at Bo Asmus får en lukrativ post i et semi-offentligt selskab, er at han jo ikke har styret noget med succes, og at han jo ikke skal have betaling for at overlade den politiskeledelse til en anden. SF slap af med ham kvit og frit.

  Din artikel giver indtrykket af at han heller ikke er særlig vellidt, hvilket vil betyde at han ikke har et så godt netværk at trække på når han sidder på en lukrativ post. Hvilket igen trækker ned.

  Måske en stilling hos Pædagogmedhjælpernes Forbund?

  Gad vide om EB har skygget alle borgmestre eller om de har fået et hint. Det er da altid noget at Bo Asmus kæreste ikke har villet stå som enlig forsørger, men det er nok der EB er kommet på sporet.

  @5 De fleste er vist for længst holde op med at læse hvad Lars Fogt skriver om Søren Pind. Nogen burde arrangere en gang celebrity boksning mellem partnerne, så kunne det blive afgjort engang for alle.

Bottom border