Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

I. C. Christensen i “Cordua & Steno”

Author icon

Skrevet af

Clock icon

april 6, 2012

Comments icon

5 kommentarer

Vi fik i programmet “Cordua & Steno” på Radio 24Syv Skærtorsdag besøg af lektor Poul Duedahl, Aalborg Universitet,  der vil fortælle os om en af dansk politisk store skikkelser Venstres I.C. Christensen, som han har skrevet en biografi om. I 2. halvdel af 1. time tog vi en debat om ekspropriationssagen i Roskilde mellem planteskoleejeren Keld Bjergegaard og de konservatives gruppeformand i Roskilde byråd, Carsten Wickmann.

I 2 time kommenterer vi situationen i SF og uddeler ugens fidusbamse. Bagefter tager vi en brændende aktuel debat om flagregler mellem de konservatives Rasmus Jarlov og Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance. Endelig i sidste del af 2. time er der en reportage om skotternes selvstændighedstrang (eller mangel på samme), som værterne havde sat sig for at undersøge på en tur til Skotland i forrige uge.

Hør 1. time her. (Bemærk at de første fem minutter ved en fejl er begyndelsen på 2. time, da udsendelsen er båndet)

Hør 2. time her.

Læserne – og lytterne – ønskes en god påske!

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  5 Comments

 1. Peter Lund

  sagde den 7. april 2012 kl. 11:07:

  J. C.

 2. V. Rasmussen

  sagde den 12. april 2012 kl. 10:59:

  Nej du, faktisk kendes og omtales han '“ i lighed med f.eks. den samtidige I.P. Jacobsen '“ præcist som Jarl Cordua siger og skriver, med initialet “I” '¦ og dét altså selv om begge ganske rigtigt hed Jens til fornavn.

 3. Jesper Skov

  sagde den 12. april 2012 kl. 20:59:

  2.

  Så vidt jeg har forstået, så er det mest korrekte at skrive J. C. men udtale det I. C.

 4. Peter Lund

  sagde den 17. april 2012 kl. 12:37:

  Præcis. Og en blog er på skrift. Og J.P. skrives J. P. — men udtales “i p”. I øvrigt en vidunderlig forfatter (jeg var til danskeksamen i Mogens), bortset fra at der er for mange tillægsord i “Fru Marie Grubbe”. Hende synes jeg Holberg skrev bedre om.

  Et andet ondt politikernavn er “Je Kaa” (J. K. Lauridsen).

 5. Peter Lund

  sagde den 17. april 2012 kl. 12:49:

  Je Kaa er i øvrigt manden med udtalelsen om kønsdrift og jernbanedrift 😉

  (Kønsdrift og Jærnbanedrift, hvis vi skal være helt krakilske.)

Bottom border