Kategorier

Fagforeningsmedlemmer til H. Børsting og Co.: Tak for ingenting!

Thorning-regeringen er tilsyneladende fast besluttet på at gennemføre en række tiltrængte reformer for dansk økonomi i begyndelsen af valgperioden.

Det er ikke de af krisen hårdt trængte virksomheder, der skal påføres flere omkostninger. Tværtimod er det lønmodtagerne både på og uden for arbejdsmarkedet, der både må acceptere reallønsfald, og at der skæres i overførselsindkomster.

—-

Reformpolitikken kan derfor meget vel ende med et genvalg af den røde regering, selv om især de troløse vælgere på midten lige nu har svært ved at se, hvorfor de skulle bakke op om Helle Thorning-Schmidt og co.

Til gengæld er det ikke sikkert, at lønmodtagergrupperne har lyst til at genvælge den røde fagbevægelse, næste gang de skal gentegne deres faglige kontingent. For det seneste år har vist, at Harald Børsting og co. ikke har kunnet stille det store op, når det gælder om at beskytte løn     modtagernes tilkæmpede goder.

Læs min analyse, som jeg skriver for avisen “Kommunen”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

11 kommentarer til “Fagforeningsmedlemmer til H. Børsting og Co.: Tak for ingenting!”

“at der skæres i overførselsindkomster.”

Øh, undskyld mig Jarl, men indtil nu har den røde regerings faktiske politik på dette område altså været, at få fjernet både starthjælp og kontanthjælpsloftet. Nedsættelsen af dagpengeperioden og tilbagetrækningsreformen var altså ting man ‘arvede’ fra den forrige VK-regering.

1. Tjoh. Men det er alligevel sket under denne regering. Og flexløn og kontanthjælp mv. bliver også set som nedskæringer uanset hvordan man pakker det ind.

Nu skal man aldrig sige aldrig, men sandsynligheden for at regeringen kan blive genvalgt på Løkkes reform politik er rimelig lille:

1) Løftebrudskampagnen vil få fuldskrue under næste folketingsvalgkamp og enhedslisten lader ikke S+SF glemme hvad regeringen faktisk mente indtil sep 2011.
2) De økonomiske prognoser for de næste 3-4 år tyder ikke på noget job/økonomisk boom i Europa, nok nærmere det modsatte. Det tydeligt at regeringen overhoved ingen intention har om at skabe holdbar vækst/jobs i Danmark, udover “grønne jobs” der er på støtten.
3) Alt tyder på at den næste folketingsvalgkamp kommer til at om 2 regeringsalternativer der grundlæggende mener det samme, men Løkke har langt højere troværdighed.

Mvh
Søren

Off-topic: Bent Falbert skrev i Ekstra Bladet søndag: (…) “Jeg lagde nemlig mærke til, at Helle Thorning-Schmidt glemte en række vigtige punkter i sin otte sider lange 1. maj-tale. Jeg tror, forklaringen er, at hun savner en driftsikker spindoktor. Jeg hører, at flere politiske journalister har takket nej til tjansen. Hun er brændt inde med ham den forsinkede hippie, Noa Reddington – som ikke kan huske fra næse til mund.”

Hvilke navne tales der om i den forbindelse på Christiansborg? Henrik Qvortrup ville være et meget nærliggende navn. Han har jo også talt om, at det, han fortryder mest i sit professionelle liv, er, at han ikke fulgte Anders Fogh ind i Statsministeriet. Nu kunne han måske få muligheden alligevel.

Hvis Falbert har ret, hvad skulle grunden så være til, at de politiske journalister/kommentatorer siger nej til jobbet? Er det fordi, de i givet fald skulle være sidestillede/ligestillede med Noa Redington?

3.

1.Jooo. Men hvem husker det om tre år? Mon ikke vælgerne ser frem end tilbage, når de skal sætte deres kryds?

2. Ingen aner hvordan økonomien ser ud om tre år.

3. Det er ikke sikkert. Især ikke hvis dansk økonomi til den tid er i fremgang.

@5 Jarl

Hvis vælgerne nu ser det som et fedt hvilken af blokkene der sidder ved magten mht. den økonomiske politik, kunne det så ikke betyde, at de værdipolitiske områder vil få en øget vægtning hos vælgerne??? Og vil det ikke komme de borgerlige partier (minus LA) til gode?? Jeg mener, eksempelvis forsvinder ‘integrations-problemerne’ jo ikke bare fordi rød blok beuger en ‘pænere tone’, og hvis vælgerne alligevel opfatter blokkene som ens mht. økonomi, så vil både DF og Venstre jo ‘kunne tage bad’ i hver eneste historie der pupper op med ballade i landets ghettoer??? Specielt efter alle de lempelser regeringen har lavet i udlændingepolitikken??

7. Det er jeg enig i. Men jeg tror et flertal af befolkningen har nået et mæthedspunkt vedr. den dagsorden. Men appetitten kan da komme igen. Helt sikkert.

@8 Jarl

Ja, der er nok mange der ikke gider høre mere om udlændingepolitik, indvandrer-kriminalitet og islam i det daglige, men når de står i stemmeboksen kan disse emner jo alligevel godt betyde noget når krydset skal sættes. Men ingen tvivl om, at mange er trætte af emnet, (og så for iøvrigt for længst har dannet deres mening om netop dette emne, og derfor ikke har ‘behov’ for at konstant høre om det).

Men regeringen har jo også slækket på retspolitikken. Tror du eksempelvis ikke DF og Venstre hver gang en 14 årig laver grov kriminalitet nærmest vil holde regering ansvarlig for at denne ‘lømmel’ ikke får sin ‘velfortjente’ straf, eftersom regeringen har hævet den kriminalle lavalder (tilbage) til 15 år???

@7+8+9

Det er medierne, der bestemmer, om den gamle gennempiskede krikke (udlændingedebatten) skal trækkes af stalden igen.Foreløbig er der absolut ingen tegn på det. Igår blev pointsystemet for familiesammenføringer afskaffet i Folketinget – endda uden at S-SF fik deres erstatningssystem i stedet. Altså helt væk med det VKO-tiltag. Hvor mange mon opdagede det? DF måtte have troet på en renæssance med udsigten til igen at kunne råbe op om de røde, der vil åbne en ladeport osv osv, men ingen medier gad give dem taletid og nævnte knap lovændringen.

Nu er det økonomien, det gælder. Her til lands og i EU. Det vil være dagsordenen, så længe der er problemer på den front. Værdipolitik som central diskurs er en luksus, man kun kan tillade sig i opgangstider.

@10 L. Rasmussen

Lad os nu se. Det er rigtigt at MSM ikke havde det store om denne lempelse, men at dømme efter kommentarerne på nettet, så gik dette ikke helt upåagtet hen. Men lad os nu se. Hvis tilstrømningen fra specielt ikke-vestlige lande begynder at stige dramatisk, så vil det blive det emne igen. Specielt i en tid, hvor der skal skæres i velfærdsstaten.

Lukket for kommentarer.