Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Jeppe Kofod i spil som EU-spidskandidat for S

Author icon

Skrevet af

Clock icon

maj 8, 2012

Comments icon

9 kommentarer

Bornholms Tidende skriver tirsdag, at S-udenrigsordfører MF Jeppe Kofod kan komme i spil som EU-spidskandidat for sit parti.

Tidspunktet for at lancere idéen er velvalgt. Der er to år til Europa-Parlamentsvalget og den hidtidige kandidat Dan Jørgensen satser på Folketinget. Kofod har som mangeårig ordfører skabt sig en udenrigspolitisk profil (dog klart i skyggen af Mogens Lykketoft) mere end en egentlig EU-profil, men det er i samme boldgade.

Ved at Kofod stiller sig til rådighed løser han partiet ud af kattepinen med at finde en tilstrækkeligt kendt kandidat i spidsen for et valg, der ikke har vælgernes store interesse. Hvis Kofod bliver spidskandidat og leverer et resultat i nærheden af Dan Jørgensens pæne valg i 2009, så vil det være godkendt.

Kofod har efter sigende ikke været i kridthuset hos Helle Thorning-Schmidt siden den stærkt omtalte affære for nogle år siden, hvor han på en DSU-lejr holdt hyrdetime med en 15-årig pige. S-toppen gik dengang  i panik og overdrev sanktionerne mod unge Kofod, der endte med at blive tilgivet og få sin ordførerpost tilbage.  Han anses  dog på den anden side ikke  for at være tilstrækkelig  driftsikker  til at komme på ministerholdet.

Men skal Kofod, der er blevet nogle år ældre og familiefar,  videre i sit politiske liv, så er Europa-Parlamentet en glimrende anledning til at udvikle sig som politiker og få en bredere profil. Det var en vej for Dan Jørgensen, som formentlig en dag ender på ministerholdet, så hvorfor ikke tage en tur til Bruxelles og gøre en god figur der i fem år? Så kan Kofod altid vende tilbage, når S-ledelsen til den tid sikkert er skiftet ud.

Det bliver spændende at se om især S-toppen bider til bolle og køber idéen, og så er det siden  op til Kofod at være tilstrækkelig flittig, overbevisende og målrettet til at overbevise vælgerne '“ ikke bare på Bornholm, hvor han har været stemmesluger '“ men i hele landet. Her skal han nok finde nogle helt andre gear hos sig selv end dem man hidtil har set.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  9 Comments

 1. Jens

  sagde den 8. maj 2012 kl. 14:07:

  “Dan Jørgensen, som formentlig en dag ender på ministerholdet”

  Forudsætter det ikke, at rød blok rent faktisk vinder næste valg?? Med mindre selvfølgelig, at Dan Jørgensen bliver ‘hentet hjem’ fra EU-parlamentet til en ministerpost, men hvor sandsynligt er det???

 2. Flash

  sagde den 8. maj 2012 kl. 14:26:

  @1:
  Der er EP valg i sommeren ’14. FT-valget skal senest afholdes efterår ’15.

  Med forbehold for pludselige skift i stemningen er det sandsynligt at valget kommer tæt på deadline.

  Det kunne give DJ et år på ministerholdet fra sommer ’14, uden at man behøver hente ham hjem i utide.

  Det plejer omtrent at være ca. ét år inden et valg, at man laver en større rokade (selv om den prakis vist er blevet fraveget de sidste par gange)

 3. Ole Klinkby

  sagde den 8. maj 2012 kl. 15:09:

  Der er vel forhåbentligt ingen der kan finde på at gøre en så hyklerisk person som Dan Jørgensen til minister … nårh nej

 4. Niels C

  sagde den 8. maj 2012 kl. 16:19:

  Det med Dan Jørgensen skriver du bare for at irritere dine læsere.

 5. Jarl Cordua

  sagde den 8. maj 2012 kl. 16:56:

  DR erfarer at Kofod allerede onsdag af S-hovedbestyrelsen bliver indstillet som ny spidskandidat ved EP-valget i 2014.

  http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2012/05/08/162054.htm#.T6k7_uDVzjc.facebook

 6. Niels C

  sagde den 8. maj 2012 kl. 18:13:

  Nu kender jeg ikke Kofod særlig godt, men kunne det ikke være at ‘skandalen’ også har berørt ham meget, og måske er det årsagen til at han virker lidt duknakket, og bange for at sætte sig igennem
  Det kan godt være en parkering sydpå vil være godt.

 7. Jarl Cordua

  sagde den 8. maj 2012 kl. 18:56:

  6. Jeg kender ham heller ikke særligt godt, men “duknakket” det vil jeg ikke sige om ham eller ret mange andre politikere i øvrigt. De har slet ikke det gen…

 8. Niels C

  sagde den 8. maj 2012 kl. 21:05:

  Nå, men det er også ligemeget, nu får vi Sass tilbage.

 9. Kasper

  sagde den 9. maj 2012 kl. 10:35:

  Jeppe Kofod kunne være min ideologiske tvilling og dén sag ville stadig være for klam til jeg kunne finde på at stemme på ham.

Bottom border