Kategorier

Ole Sohn og Fritz Schur i 'Cordua & Steno'

TV2s mangeårige redaktør Kaare R. Skou er for nylig barslet med en moppedreng om 65 velskrevne eksempler på markant lovgivning i folkestyrets historie. Hør Skou torsdag i Cordua & Steno på Radio24Syv fortælle om jernbaneloven og kartoffelkuren med tilhørende anekdoter.

Senere i 1. time fejrer vi 40-året for Danmarks medlemskab af EF/EU. Det sker med et brag af en debat mellem to yngre borgerlige politikere om, hvilken holdning det borgerlige Danmark bør indtage overfor EU i fremtiden: Venstremanden Jens-Kristian Lütken, der også er aktiv i Europabevægelsen og folketingskandidat for de konservative, Rune Kristensen, som er erklæret EU-skeptiker.

Fritz Schur er bestyrelsesformand i tre store helt eller delvist offentligt-ejede selskaber blandt dem DONG Energy. Tre journalister har netop skrevet en bog 'Kammerherrens nye klæder '“ Manden og myterne' om erhvervsmanden, Fritz Schur, der er blevet berømt for at pleje sine forbindelser til kongehuset og toppen af dansk politik. Vi har de tre forfattere i studiet først i 2. time.

Da Ole Sohn for nyligt trådte tilbage som erhvervs- og vækstminister skete det bl.a. med denne salut: 'Der er helt grundlæggende brug for en debat på venstrefløjen om, hvad det vil sige at være venstrefløj i en globaliseret verden. Mange af de svar, centrum-venstre tidligere gav, er helt ubrugelige i en globaliseret verden.' Vi har Sohn i studiet i sidste del af 2. time for at høre hans uddybende svar.

Hør hele 1. time her

Hør hele 2. time her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

8 kommentarer til “Ole Sohn og Fritz Schur i 'Cordua & Steno'”

Tak for altid interessante udsendelser.

Tillad mig dog at komme med et (velmenende) forslag: Lad gaesterne tale noget mere. Det er svaert at undgaa blive lidt irriteret over at I, som vaerter, lidt for ofte afbryder samt faerdiggör saetninger for gaesterne.
Med alt respekt er det mere interessant at höre gaesterne end jer tale om deres emne, som de trods alt ved en del om.

Derudover mener jeg at det er et glimrende program.

At SF fik Erhverv og vækstministeriet (Ole Sohn) og Handel og investeringsministeriet (Pia Olsen Dyhr) var helt i tråd med det nye SFs politik!
Sammenhængen mellem, hvad der kan erhvervsudvikles herhjemme – måske tilmed i offentlig-privat samarbejde – og senere sælges i andre lande, er noget der arbejdes ud fra i begge ministerier! som en ydmøntning at SF-politik!
Annette Vilhelmsens overtagelse af Sohns ministerium er klogt nok! Der kører det! Langt de fleste af regeringsgrundlagets tiltag, der hidhører ministeriet, er sat på skinner!
Men hvis SF er i regering ved næste rokade, vil hun nok ønske sig en placering, der appellerer mere til SFs traditionalister!
Selv er jeg enig med Ole Sohn i at det er nødvendigt at overveje, hvad der er venstreorienteret! og har i øvrigt svært ved at se Annette Vilhelmsen som mere venstreorienteret end den nu gamle SF-ledelse!

Kan I ikke spørge Sohn, om hvorfor han så ikke prøvede at ændre partiets nye principprogram, når nu det ikke rigtigt har fulgt med tiden ?

Indslaget om Fritz Schur var underholdendde!
Her kan også læses om Fritz Schur:
Overklasseliv, fra landadel til magtelite og overklasseliv
Søren Jakobsen
Informations forlag
Det der i øvrigt slog mig ved læsning af bogen var beskrivelsen af, hvor stor en rolle landadelen spiller i “bondemafiaen”!
Man kan også læse om ham i Billedbladet!! Og i Birthe Kjærs bog! (Google-søgning: Hun fortæller at de var kærester, men ikke er det mere! fordi hun fx fandt det akavet, at en hushovmester serverede, selv om de kun var de to til middag! Hæ!)

Ad ovenstående:
Forslag: Lad gaesterne tale noget mere

Radioværtenes rolle må være at spørge på lytternes vegne!
Set i det lys er det ok at de er lidt rasmusmodsat!
Men er lytterne nu så fordomsfulde og så lidt nytænkende som Steno?

Kære Niels
Tak for din kommentar.
Vi anstrænger os for at lave det bedste program hver gang. Og vi lytter gerne til kontruktiv kritik som din og arbejder derfor på at gøre programmet endnu bedre i fremtiden.

Kære Jarl
God tur til Georgestown (where ever it may be !, jeg har ikke været der, men har forstået at G Virginia er et sted, hvor aldrende rige professorer og generaler trækker sig tilbage i smukke gamle huse ) ; dit sidste indlæg skulle vist være adresseret Kylle, hun har måske en anelse ret, men det er svært at stoppe Steno, han har jo en stor kærlighed til jyske jernbaner bl.a. . Men for min skyld kunne i bånde et par indslag med Kaare’s love, og sende dem, når politikken en uge er for kedelig !
Og Interviewet med Sohn var ret godt, bare en skam han aldrig mens han var minister har luftet lignende tanker, det er den ærlighed regeringen har brug for, hvis den skal overleve.

Lige undskyld lidt – jeg havde overset at en navnebro også havde haft fat i vægtningen mellem værter og gæst !

Lukket for kommentarer.