Kategorier

Erik Scavenius, Ombudsmanden og Jan Sonnergaard i “Cordua & Steno” torsdag

Den radikale Erik Scavenius blev den mest kontroversielle statsminister i det 20. århundrede. Han var desuden udenrigsminister under begge verdenskrigene, hvor Danmark var truet som selvstændig nation. Vi har litteraturkritiker Niels Barfoed i Cordua & Steno kl. 10.05 i Radio 24Syv til en samtale om Scavenius.

Jørgen Steen Sørensen er Folketingets Ombudsmand. Mød ham, hvor han fortæller om sit arbejde og de aktuelle sager, sidst i første time ca. kl.10.40.

Det politiske system lider af iltmangel. Politikerne har forsømt den demokratiske samtale med vælgerne. Vi står derfor midt en demokratisk krise, hvor vælgerne og de mange organisationer ikke længere har tillid til politikerne. Det hævder bl.a. kulturminister Marianne Jelved. Har hun en pointe? Det tager vi om først i 2. time med Amalie Kestler, der er informations politiske redaktør. og en erfaren iagttager af den politiske udvikling på Christiansborg.

Forfatteren Jan Sonnergaard har meninger om mangt og meget og har tidligere bl.a. i novellesamlingen “Radiator” leveret krads samfundskritik. Nu er han aktuel med en ny bog. Hør med ca. 11.30.

Der er tale om en optaget udsendelse i anledningen af påsken, og derfor kan man ikke kommentere programmet undervejs. Men skriv gerne alle jeres kommentarer på vores Facebook-side “Cordua & Steno”. Vi læser det hele!

Hør hele 1. time med   Niels Barfoed om Erik Scavenius og siden Ombudsmanden her  (Vi skal beklage den dårlige lydkvalitet som skyldes en teknisk fejl)

Hør hele 2. time med Amalie Kestler og siden Jan Sonnergaard her

N.B.: Hør eller genhør tidligere udsendelser med historiens markante danske politikere her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718