Kategorier

Chilensk økonomi, tysk valg og venstrefløjens fortidsdrømme i 'Cordua & Steno' torsdag

11. september 1973 faldt den socialistiske præsident Salvador Allendes styre i Chile efter et kup ledet af general Augusto Pinochet, hvor efter militæret overtog magten. I dag er Chile et demokrati og Sydamerikas rigeste land. Hvordan er det gået til? Det taler vi om med den liberale debattør, økonom og Sydamerika-kender Niels Westy Munch-Holbek i morgen torsdag kl. 10.05 i 'Cordua & Steno'Radio24Syv.

Venstrefløjen hænger fast i fortidens drømme, skrev Rune Lykkeberg forleden i Politiken. Er det rigtigt? Det diskuterer vi med MF (S) Pernille Rosenkrantz-Theil og Jørgen Arbo-Bæhr MF (Ø) sidst i 1. time.

Det er i Tyskland, at tingene foregår i Europa i disse år. Frederik Wiedemann, økonom og innovationsrådgiver hører til blandt de Tysklands-begejstrede. Hør ham fortælle om de nyeste samfundstendenser mv. i det store naboland mod syd. Det er først i 2. time.

Sidst, men ikke mindst skal vi naturligvis vende situationen netop nu   i valgkampen i Tyskland, inden det går løs søndag ved forbundsdagsvalget. Til at guide os igennem får vi Tysklandskender, historiker og forfatter Karl Chr. Lammers i studiet. Det er  kl. 11.30.

Undervejs skal vi også runde Rangvid-rapporten, Uffe Elbæks exit fra de radikale og uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Husk at lytterne kan skrive ind med spørgsmål og kommentarer på Cordua & Stenos Facebookside.

Hør med torsdag i 'Cordua & Steno ' kl. 10-12 på Radio 24Syv.

Hør hele 1. time her

Hør hele 2. time her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718