Kategorier

Hans Hedtoft, Kirsten Hammann og forsvarets fremtid i Cordua & Steno torsdag

Skal det danske forsvar i fremtiden fortsat råde over tre værn, eller kan vi lave nogle samarbejdsaftaler med fx de nordiske lande om territoriel håndhævelse og overvågning til vands og fra luften? Debat mellem DFs forsvarsordfører Marie Krarup og Socialdemokraternes John Dyrby Paulsen. Det sker kl. 10.05 i Cordua & StenoRadio24Syv.

Den prisbelønnede forfatter Kirsten Hammann har skrevet en science-fiction-roman ' En dråbe i havet' om en dansk kvindes magtesløshed overfor krig og nøden i 3. verdenslandene. Hammann er gæst i studiet til en snak om hvor meget vi alle enkeltvis bør engagere os i verdens problemer og om hendes syn på politik i øvrigt.

Socialdemokraten Hans Hedtoft var statsminister i to perioder lige efter krigen. Han huskes især for at føre Danmark ind i Nato og for sin pludselige død i 1955 i Stockholm midt under en session i Nordisk Råd. Vi taler om Hedtoft og hans tid med tidl. chefredaktør Bent Falbert forfatter til bogen '41 Statsministre'.

“Tivolihallen' – en af de klassiske frokostrestauranter i København '“ dannede for snart 20 år siden rammen for et såkaldt forsoningsmøde efter, at Venstre og de konservative var kommet op at toppes om en finanslovsaftale. Her spiser vi frokost med den tidligere konservative generalsekretær Peter Sterup og taler om stedet og dansk politik før og nu.

Hør hele 1. time her

Hør hele 2. time her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718