Kategorier

Cordua & Steno’s Jul i EU – 2. juledag

Cordua & Steno er rykket til den del af Bruxelles, hvor de fleste af EU’s institutioner er samlet, for at tage temperaturen på Unionen, hvor Danmark på et par områder som bekendt er B-medlem.

Vi taler med den mangeårige iagttager af EU, seniorrådgiver og tidl. leder af tænketanken European Policy Centre, Hans Martens for at høre hans vurdering bl.a. hvad der kommer til at ske i det kommende år, hvor der skal afholdes valg til Europa-Parlamentet og hele Kommissionen skiftes ud.

Færre danskere søger job i EU, hvilket mange opfatter som et stort problem. Vi har dog talt med to danskere, som har gjort flotte karrierer. Vi taler med kontorchef i Kommissionens generaldirektorat for samarbejde og udvikling, Stina Soewarta, samt EU’s permanente formand Herman van Rompuys danske talsmand og rådgiver, Preben Aamann.

Danskere har også klaret sig godt i lobby-branchen. Vi taler med Rederiforeningens chef for interessevaretagelse i Bruxelles, Simon Bergulf og partner i det danskejede, men Bruxelles-baserede lobbyfirma Cabinet DN, Jacob Lund Nielsen, om hvordan man arbejder som lobbyist, og hvordan man får indflydelse på de politiske beslutninger i EU.

Hør hele 1. time med Hans Martens og Stina Soewarta her

Hør hele 2. time med Simon Bergulf, Jacob Lund Nielsen og Preben Aamann her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718