Kategorier

Ukraine, ballade i Venstre, børnecheck og Folkebevægelsen i Cordua & Steno torsdag

Putin har ladet russiske tropper invadere den ukrainske Krim-halvø. Det har skabt den største internationale krise i Europa siden Murens Fald. Hvordan håndterer vi Ruslands spillen med musklerne overfor dets nabolande?   Det taler vi om med Socialdemokraternes udenrigspolitiske ordfører John Dyrby Paulsen og tidligere udenrigsminister Per Stig Møller (K).   Det er torsdag kl. 10.05 på Radio24Syv.

Der er ballade i Venstre. Man slås om topposter og hvilken kurs man skal lægge i forhold til spørgsmålet om børnecheck og EU. Har Lars Løkke mistet grebet? Vi kommer med en analyse. Og så skal vi høre om, hvordan det går, når Torben Steno tager 'ud og se med DSB'.

Regeringen har spillet ud med et forslag, der lever op til EU-bestemmelser, der gør det muligt for udenlandske arbejdstagere med job i Danmark at få adgang til børnechecken. Det engang EU-positive Venstre vægrer sig at stemme for forslaget. Hvorfor? Og hvad er Venstres alternativ? Vi taler med Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen kl. 11.05.

Rina Ronja Kari har overtaget veteranen Søren Søndergaards sæde i Europa- Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. Hun er også Folkebevægelsens spidskandidat ved valget til parlamentet søndag den 25. maj og skal forsøge at bevare mandatet. Folkebevægelsen har været repræsenteret i parlamentet siden 1979. Kari er gæst sidst i programmet kl. 11.30.

Har man kommentarer eller spørgsmål til programmet eller vores gæster, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside, hvor man også kan komme med forslag til hvem, der bør modtage Ugens Fidusbamse.

Hør hele 1. time med John Dyrby Paulsen og Per Stig Møller her

Hør hele 2. time med Torsten Schack Petersen og Rina Ronja Kari her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718