Kategorier

Blå 1. maj med Cordua & Steno torsdag

De røde er ved at varme op til den store piftekoncert i Fælledparken, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt skal tale. Andre er på vej ud i kolonihaven for at hejse Dannebrog, mens mange andre venter i længsel ude ved krystalapparaterne til en ny omgang Cordua & Steno i morgen torsdag den 1. maj kl. 10-12 på Radio24Syv.

Venstrefløjen har fået tændt et nyt ideologisk håb i form af den franske økonom Thomas Piketty, som har udgivet en omfattende analyse af kapitalismen. Piketty høster stor berømmelse i USA for tiden for sin bog om, at kapitalismens inderste væsen er at skabe ulighed. Blandt andet hævder Piketty med henvisning til sine indsamlede historiske data, at uligheden bør bekæmpes med en global skat på kapital og at vi skal anvende formueskatter, arveafgifter og boligskatter i langt større omfang til bekæmpelse af uligheden. Børsens debatredaktør Christopher Arzrouni har læst Pikettys værk på 700 sider “Capital '“ in the Twenty First Century”, som man særligt i socialdemokratiske kredse og lign. både i international og i dansk politik er så begejstret for, at man udråber Piketty til den moderne Karl Marx. Vi får Arzrounis anmeldelse.

Enhedslistens toprådgiver og folketingskandidat Pelle Dragsted mødes nu af kritik fra egne rækker om, at Enhedslisten er blevet for højredrejet. Torsdag er der netop på Vesterbro i København blevet varslet en 'demo' mod ELs 'højredrejning'. Dragsted og hans partifæller kan ellers se tilbage på 25 år med EL, hvor partiet pt. aldrig har haft flere vælgere og medlemmer. Alligevel taler man om 'venstrefløjens krise'. Ifølge Dragsteds analyse er venstrefløjens krise ikke en 'idékrise', men en 'magtkrise'. Hvad mener han med det?

De fejrer også 1. maj i et af den revolutionære socialismes få tilbageblevne bastioner, Venezuela, hvor magthaverne har svært ved at kontrollere den uro, der er opstået efter, at Hugo Chavez sidste år bukkede under for en kræftsygdom og det økonomiske kaos, som han efterlod. Vi får på torsdag vores latinamerikaekspert Niels Westy Munch- Holbek i studiet til at fortælle os om situationen i landet.

Weekendavisens Hans Mortensen er aktuel med nye kapitler i en opdateret udgave af den SF-krønike, som han udgav for et par år siden, hvor han nu har fået beskrevet og gjort status over SFs regeringsdeltagelse. Hør hans vurdering sidst i programmet.

Har du spørgsmål og kommentarer eller et bud på en værdig modtager af Ugens Fidusbamse så skriv til os på 'Cordua & Steno's Facebookside.

Hør hele 1. time med Christopher Arzrouni om Thomas Piketty og Pelle Dragsted om venstrefløjens “magtkrise” og Ugens Fidusbamse her

Hør hele 2. time med Niels Westy om Venezuela og   Hans Mortensen om SFs nyeste historie her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718