Kategorier

Inger Støjberg, Norge 200 år, tænketanken 'Europa' og Danmark sakker bagud IT-kapløbet i Cordua & Steno torsdag

Lars Løkke hjemsøges atter af bilagsspøgelset. Denne gang er det bl.a. statsmandshabitter og underbukser, som han må forklare over for den hårdt prøvede vælgerbefolkning. Vi vender denne og andre af ugens politiske sager i Cordua & Steno i morgen torsdag kl 10-12.
Danskerne køber i et så  stort omfang ind i udenlandske netbutikker at det overgår grænsehandlen, der ellers har politikernes opmærksomhed. De mindre og mellemstore virksomheder, som landet har flest af, er ikke ret meget på nettet. Danmark sakker bagud i IT-kapløbet. De digitale ambitioner må op i gear, advarer Martin Ruby  fra Google Danmark i en kronik. Han er gæst i programmet første time.
Norge kan på lørdag den 17. maj fejre 200 året for Eidsvoll-forfatningen og selvstændigheden fra Danmark. Det taler vi om med nordmanden dr. phil. Jørgen Haugan.
EU-begejstringen har i disse år trange kår i Danmark. Danskerne vil gerne fastholde EU-medlemsskabet, men de er mere skeptiske. Nu er arbejdsgiverne i DI og lønmodtagerne i CO-Industri gået sammen om tænketanken 'Europa' for at 'styrke den europapolitiske debat og politikudvikling'. Vi får tænketankens direktør Bjarke Møller  i studiet først i 2. time.
Venstres formand Lars Løkke afviste i weekenden DFs forslag om grænsebomme og større indrømmelser på topskatten til de øvrige partier, der peger på ham som statsminister. Hvordan vil Venstre så regere? Det spørger vi Venstres nyvalgte politiske ordfører Inger Støjberg om, der er gæst kl 11.30.

Husk at I kan skrive ind til os med forslag til Ugens Fidusbamse, spørgsmål til gæsterne og kommentarer på  Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med Martin Ruby og Ugens Fidusbamse her

Hør hele 2. time med Bjarke Møller og Inger Støjberg her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718