Kategorier

Velfærdsmodel Schweiz, fred i Syrien og Danmark som regelduks i Cordua &Steno torsdag

Velfærden i Schweiz er højere end i Danmark, men skatten er markant lavere. Hvordan kan det være? Vi spørger den borgerlige tænketank Cepos' forskningschef Henrik Christoffersen som er medforfatter til en rapport, der har undersøgt forskellene.

Skal Danmark være foregangsland og duks med hensyn til at indføre EU-regler især på miljøområdet? Tilhængerne mener, at strammere regler giver arbejdspladser på sigt, mens modstanderne siger at Danmark taber arbejdspladser på at indføre strammere regler end alle andre. Hvem har ret? Vi tager debatten med   Landbrug & Fødevares direktør Søren Gade, Dansk Erhvervs direktør Jens Klarskov og Socialdemokraternes John Dyrby Paulsen, som er medlem af Folketingets miljøudvalg.

Borgerkrigen i Syrien raser videre, og de ufattelige lidelser for civilbefolkningen er desværre uden ende. Men en dansk kirkelig organisation forsøger sammen med samarbejdspartnere at få syrere af forskellig trosretning til at tale sammen, og af den vej forsøge at skabe fred. Hvordan det? Vi taler med Nik Bredholt fra den folkekirkelige organisation Danmission om fredsarbejdet og udsigten til en snarlig løsning af konflikten.

En ny vækstaftale mellem regeringen og Venstre er i støbeskeen. Vi evaluerer Folkemødet, hvor Cordua bl.a. har vundet en flaske skotsk single malt whisky og så skal vi finde en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

Har du et bud på en kandidat eller spørgsmål og kommentarer så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Vi læser det hele. Hør med på torsdag mellem kl. 10-12 på Radio 24Syv.

1. time med Jens Klarskov, Dansk Erhverv, Søren Gade, Landbrug & Fødevarer og John Dyrby Paulsen (S) og Henrik Chriostoffersen, Cepos her

2. time med Ugens Fidusbamse, interview med Bjarne Hansen, redaktør bornholm.nu om Folkemødet 2014 og Nik Bredholt fra Danmission om fredsarbejdet i det borgerkrigsramte Syrien her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718