Kategorier

DSB af sporet, skotsk afstemning, flere indvandrere på offentlig forsørgelse og' Konservativt kollaps' i Cordua & Steno torsdag

Det politiske jordskælv med Sverigedemokraternes valgsejr skaber stadig dønninger både i Folkhemmet selv og her i Danmark, hvor de færreste begriber valgresultatet og dets konsekvenser. Cordua & Stenos selvbestaltede hjernetrust forsøger at udrede trådene. Lyt med fra kl 10.05 på Radio 24Syv torsdag og to timer frem.

Skotland stemmer om sin uafhængighed, og der er tæt løb mellem ja og nej-sigerne. Står det Forenede Kongerige foran sit endeligt? Vi har en telefon igennem til Edinburgh til Weekendavisens Hans Mortensen for en stemningsrapport på selve valgdagen.

'Det konservative kollaps' er en ny bog, der fortæller historien om det engang store toneangivende borgerlige partis fald fra tinderne. Nu er en redningsaktion med Søren Pape i spidsen i fuld gang. Hvorfor gik det så galt? Vi taler med en af forfatterne Anders Agner Pedersen.

Der skal stilles større krav til indvandrere, der kommer til Danmark, mener flere politikere efter at en undersøgelse i Ugebrevet Mandag Morgen viser, at antallet af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere uden for arbejdsstyrken siden 2008 er øget med 39.600. Det svarer til en stigning på 43 pct.   Debat mellem Nadeem Farooq fra de radikale og Venstres Martin Geertsen.

“DSB af sporet”. Det er titlen på en ny bog af fremtidsforsker og samfundsrevser Uffe Palludan, der mener, at DSBs mange problemer og skandaler skyldes en “fokusforskydning” hos DSBs ledelse, hvor man er mere optaget af DSBs virksomhedsinteresser frem for passagerernes og samfundets interesser.   Han er gæst i studiet sidst i programmet.

Hør 1. time med Hans Mortensen om Skotland, Ugens Fidusbamse og Anders Agner om konservativt kollaps her

Hør 2. time med debat mellem Nadeem Farooq og Martin Geertsen og siden Uffe Palludan her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718