Kategorier

Fremtidens gymnasium, krisen i Ukraine og Faurholdt om Ninn i Cordua & Steno torsdag

Venstre vil begrænse adgangen til gymnasiet med karakteren 4 i dansk og matematik. Socialdemokraterne er imod. Debat mellem Ane Halsboe-Jørgensen MF(S) og Venstres Esben Lunde Larsen. Det er på torsdag kl 10.05 i Cordua & Steno på Radio 24syv.

Statsministeren holdt tirsdag sin sidste åbningstale. Vi taler om de aktuelle begivenheder i dansk politik og uddeler Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

Fellow ved Hudson Institute Naser Khader medvirker også om flygtninge-situationen i Syrien og siden Anders Samuelsen om LAs forslag om stop for krigsflygtninge til Danmark.

Krigen i Ukraine er nu en såkaldt 'frossen konflikt'. Imens påvirker sanktionerne også europæisk økonomi og dermed politik negativt. Hvad kommer der til at ske nu? Vi taler om det med en kender af både ukrainsk og russisk politik kommentatoren Jon Kyst.

Den konservative Erik Ninn-Hansen satte sig præg på dansk politik i fire årtier. Som ung var en kalkunjæger, der utrætteligt gik socialdemokratiske ministre efter i sømmene.   Han stod fadder til den ministeransvarlighedslov, som han ifølge rigsrettens dom på fire måneders betinget fængsel siden overtrådte som justitsminister i sin karrieres efterår. Men hvem var Ninn og hvorfor går der så mange anekdoter om ham? Det får vi svar på når en af forfatterne til biografien 'Ninn', Mikkel Faurholdt, kommer besøg sidst i programmet.

Hør hele 1. time med debat om gymnasiet og Naser Khader og Anders Samuelsen  her

Hør hele 2. time med Jon Kyst om Ukraine og Mikkel Faurholdt om Ninn-Hansen her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718