Kategorier

Rasmus Helveg, politik i Tyrkiet og 'Læren fra 1864' i Cordua & Steno torsdag

Danmark er rasende over, at Tyrkiet tilsyneladende har ignoreret at udlevere den hovedmistænkte for drabsforsøget på Lars Hedegaard. I stedet har tyrkerne formentlig udvekslet personen i en studehandel med IS. Hvad er det, der foregår i Tyrkiet? Er regeringen ligeglad med lov og ret? Og er de ligeglade med, hvad vi tænker om det i EU-landet Danmark? Og hvad er det for et uigennemsigtigt spil regeringen i Ankara har gang i forhold til Syrien, IS, kurderne og Nato-partnerne? Vi prøver at finde hoved og hale i alt dette med Tyrkiet-kender og journalist Pola Rojan. Det er torsdag i Cordua & StenoRadio 24Syv.
Om en uge kommer FNs klimapanel til København. Klimapanelets prognoser for udviklingen i verdens vejr og klima vil danne baggrund for COP21 i Paris, der bliver det første topmøde om klimaet siden floppet med COP'en i København, hvor stats og regeringscheferne deltager. Energi- og klimaminister Rasmus Helveg Petersen er gæst i studiet og vil svare på, hvad regeringen gør og vil gøre for at imødegå og forberede Danmark på de klimaforandringer som nordjyderne fik at mærke for nylig og mange andre i sensommeren med skybrud og overfyldte kældre. Vi skal også vende mange andre energipolitiske spørgsmål med ministeren.
TV-serien '1864' vil '“ trods den udbredte kritik – formentlig øge den kollektive bevidsthed i nutiden om det nationale traume med det militære nederlag og tabet af hertugdømmerne Slesvig og Holsten. Men hvilken politisk lære kan vi i dag drage af vores tipoldeforældres barske erfaringer? Det har en række forskere fra historie og samfundsvidenskaberne skrevet om i den nye bog 'Læren fra 1864', hvor vi får en af bogens redaktører og bidragyder Lars Bangert Struwe i studiet.

Hør hele 1. time med Pola Rojan her

Hør hele 2. time med klimaministeren og Lars Bangert Struwe her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718