Kategorier

Cordua & Steno '“ jul i Polen

Tag juledag med Cordua & Steno til den nye EU-præsident Donald Tusks hjemland Polen, der foruden at være Danmarks ukendte naboland også er et pænt stort eksportmarked. Det er kl. 10-12 juledag på Radio24syv.

Chefanalytiker Lars Christensen Danske Bank har i flere år levet af at analysere bl.a. Polens økonomi, men han er også blevet begejstret og glad for polakkerne som folkefærd, og ikke mindst den positive udvikling landet har været igennem siden kommunisternes fald for mere end 25 år siden.

Gdansk ved Østersøen er foruden at være Tusks hjemby '“ også stedet for den legendariske uafhængige fagforening Solidaritet omkring det daværende Lenin-skibsvært. Vi tager med den danske guide og oversætter Michael Hardenfelt på rundtur i byen, der indtil 1945 hed Danzig og hører om dens omtumlede historie.

Redaktionen rykker i 2. time videre til Polens hovedstad Warszawa for at danne os et indtryk af en by, der under 2. verdenskrig blev totalt jævnet med jorden.

Steen Hommel er Danmarks ambassadør i Warszawa. Hør ham fortælle om et frit, succesfuldt og selvbevidst folk på vej frem politisk og økonomisk, men som også fortsat er præget af sin grumme fortid.

Cordua & Stenos redaktion ønsker alle lytterne en rigtig glædelig jul

 

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718