Kategorier

Lidegaard om Zahle og Påskekrisen og Kurrild-Klitgaard om Edmund Burke i Cordua & Steno nytårsdag

For 100 år siden under den 1. Verdenskrig var den radikale C. Th. Zahle regeringschef. Han blev den sidste konseilspræsident og den første med titel af statsminister. Hans exit som regeringsleder blev også dramatisk, da kong Chr. X afskedigede ham – uden at Zahle-regeringen havde et flertal imod sig. Resultatet blev en alvorlig regeringskrise, der fremprovokerede store demonstrationer som for altid ændrede forholdet mellem kongehus og folkestyre.   

Nytårsdag kl 10.05 på Radio24syv kan man høre vores optagede samtale med en kender af perioden, nemlig ingen ringere end Politikens ansvarshavende chefredaktør Bo Lidegaard om Zahle, hans tid og hans afgang, som vi i dag kender som Påskekrisen 1920.

1700-talsfilosoffen Edmund Burke betragtes som den engelske konservatismes stamfader. Men hvor konservativ var han egentlig? Og giver det mening at tage ham til indtægt for danske konservatives synspunkter i dag? Vi får besøg af professor i Statskundskab ved Københavns Universitet Peter Kurrild-Klitgaard.

Under den kolde krig på en dansk ø geografisk beliggende bag jerntæppet voksede en ung bornholmer op. I 1.g meldte han sig ind i Venstres Ungdom og blev siden aktiv i venstrepolitik bl.a. i København. Hør Torben Stenos interview med Jarl Cordua om medværtens politiske baggrund, og hvad der har dannet hans verdensbillede.

Alle lytterne ønskes et godt og lykkebringende nytår.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718