Kategorier

Dan Jørgensen, ligestillingsdebat og Tyskland vs. islamismekritikken i Cordua & Steno

Dan Jørgensen har siddet i Fødevareministerstolen i godt et års tid, og har lykkedes med at få sat mange dagsordner i forhold til landbruget, madkultur og meget andet. Det er dog ikke alle steder at de markante meninger er lige populære. Nu er Dan Jørgensen gæst i Cordua & Stenos første live program efter  juleferien på Radio 24syv torsdag mellem kl 10-12.

Kort før jul skrev 42 feminister af begge køn under på en kronik i Politiken, der påpegede at Danmark – efter årtier med fremskridt på ligestillingsområdet, nu står midt i et markant tilbageslag, hvor det at promovere ligestilling er blevet en ekstrem position i den offentlige debat. Alt imens at lande omkring os oplever fremgang på ligestillingsområdet, så er vi i Danmark sunket tilbage i en 'pøl af misogyni' (Græsk for Kvindehad), forstår man på kronikørerne. Blandt dem er Charlotte Kirkegaard, cand.jur. fra Unisex Progress, der driver konsulentvirksomhed, og arbejder med at integrere kønsaspektet professionelt og strategisk i projekter, politikker og organisationer.

Feministerne fik svar på tiltale i et indlæg af bl.a. Amalie Lyhne, der kritiserer kronikørerne for at sidestille en for længst vundet kamp om ligestilling mellem kønnene med særrettigheder for kvinder. Ã…rsagen er, at underskriverne sætter lighedstegn mellem ligestilling og resultatlighed uafhængigt af kvinders valg af karriere o.a.   Lyhne og Kirkegaard tørner sammen i Cordua & Stenos første ligestillingsdebat i programmets levetid!

I flere tyske byer er der i øjeblikket demonstrationer bestående af islamkritikere, der også protesterer mod den store indvandring til landet. Demonstranterne organiseret i bevægelsen Pegida blev i kansler Angela Merkels nytårstale stemplet som nogle med 'had i deres hjerter'. Samtidig oplever demonstrationerne også moddemonstrationer bl.a. fra den tyske venstrefløj. Tidl. chefredaktør ved Der Nordschleswiger Siegfried Matlok er stærkt bekymret for udviklingen i Tyskland. Han er gæst sidst i programmet.

Har I spørgsmål og kommentarer så skriv gerne til os via Cordua & Stenos Facebookside

Hør med hver torsdag fra kl 10-12 på Radio24syv.

Hør hele 1. time med ligestillingsdebat og Dan Jørgensen her.

Hør hele 2. time med Ugens Fidusbamse, vores kommentarer til attentatet på Charlie Hebdos redaktion og Siegfried Matlok om den tyske indvandrerdebat netop nu her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718