Kategorier

Fransk politik, ytringsfrihed og folkekirke-præsters trosfrihed i Cordua & Steno torsdag

Kan det virkelig passe, at Folkekirken kan have præster ansat, som offentligt udtrykker, at de ikke tror på Gud eller i øvrigt afviser afgørende dele af kirkens teologiske grundlag? Er folkekirkens præster i 2014 reduceret til statsansatte sjælesørgere og socialarbejdere? Debat mellem DFs kirkeordfører Christian Langballe og Inge Lise Pedersen, formand for Landsforeningen af Menighedsråd.

Hør med torsdag i Cordua & Steno kl. 10-12 på Radio24Syv.

Frankrig er måske forandret efter de islamistiske attentater i Paris. Pludselig møder den ellers upopulære socialistiske præsident Francois Hollande øget opbakning, men ellers er det højrefløjens Marine Le Pen fra Front National, som høster fremgang i meningsmålingerne.   Og hvordan går det i øvrigt med 'Europas syge mand' økonomisk set, som også i EU taber indflydelse i disse år.   Vi tager pulsen på fransk politik netop nu i selskab med Aske Munck, Weekendavisens Paris-korrespondent.

I Ã…rhus udtaler Grimhøjmoskéens formand sin begejstring for Islamisk Stats hærgen i Mellemøsten. Han håber på, at IS – selvsamme organisation, der sætter 10-årige børn til at halshugge voksne og voldtager Yazidi-kvinder – vinder frem, og flere unge fra moskéen er draget til Syrien for at give en hånd med. Er tiden kommet til at begrænse islamisternes ytringsfrihed og begrænse deres frihedsrettigheder? Vi tager debatten med Jacob Mchangama fra tænketanken Justitia, der advarer mod at begrænse selv de mest ekstreme organisationers ytringsfrihed og at man i stedet må finde andre måder til at imødegå deres propaganda.

Har du spørgsmål eller kommentarer eller måske et bud på Ugens Fidusbamse, så skriv til os via vores Facebook-side Cordua & Steno.

Hør 1. time med debat om folkekirkepræsters trosfrihed her

Hør 2. time med Aske Munck om fransk politik og Jacob Mchangama om grænser for ytringsfrihed her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718