Kategorier

Hans Mortensen, Islam som fejlslagen civilisation og kurderne efter Kobane i Cordua & Steno torsdag

Den islamiske verden er en fejlslagen civilisation, mener Sven Burmester, der i mange år arbejdede både i FN og Verdensbanken. 'Hvis ikke den islamiske civilisation bliver reformeret, så vil den ikke være levedygtig i en moderne globaliseret verden', hævder Burmester bla. Han er gæst i Cordua & Stenos første time torsdag på Radio24syv mellem kl. 10-12.

Den syrisk-kurdiske by Kobane brød i denne uge efter 134 dage heroisk kamp og luftstøtte fra USA Islamisk Stats belejring. Alle jubler undtagen Tyrkiets præsident Recep Erdogan, som ellers henter støtte blandt de mange kurdere i sit land. Hvordan kan det være, at NATO-partneren Tyrkiet er så passiv i kampen mod IS? Hvilken betydning for Kobanes befrielse og den fortsatte offensiv for mulighederne for at få et kurdisk selvstyre i Syrien? Vi får Tyrkiet-kender TV2s Pola Rojan Bagger i studiet.

Weekendavisens prisbelønnede journalist Hans Mortensen har skrevet adskillige fremragende bøger om politik. Nu debuterer han som forfatter til en politisk thriller, 'Fjendens bedste ven', der handler om gamle kommunister, der på hver deres måde bliver indhentet af fortiden og, hvad de engang for tre årtier siden foretog sig under og efter et ophold i DDR. Dengang, hvor den unge Hans Mortensen også havde partibog hos kommunisterne. Han er gæst sidst i programmet.

Har I lyttere et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse eller har I spørgsmål eller kommentarer til vores gæster eller emner, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med Ugens Fidusbamse og Sven Burmester her

Hør hele 2. time med Pola Rojan og Hans Mortensen her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718