Kategorier

K.K. Steincke, det historieløse samfund og V om LA-udspil i Cordua &Steno torsdag

Liberal Alliances job- og vækstudspil har kapret den politiske debat på det stillestående Christiansborg, der kun venter på, at valget udskrives. De røde slår syv kors for sig, mens DF træder vande eller taler sort. Men hvad siger de i det muligvis kommende regeringsparti Venstre? Vi får besøg af Venstres kommunalordfører Jacob Jensen i 1. time. Det er i morgen torsdag i Cordua & StenoRadio24syv kl. 10.05.

K.K. Steincke var en markant socialdemokratisk politiker. Som socialminister stod han fader til den berømte socialreform i 1933, der lagde en af grundstenene til vores velfærdsamfund. Siden er han dog også blevet en kontroversiel skikkelse, fordi han som justitsminister gjorde sig til talsmand for racehygiejne og fik vedtaget lovgivning, der indførte tvangssterilisering af bl.a. mentalt svage og socialt udsatte borgere.
I 2. time, som er optaget på forhånd, taler vi med cand. scient. pol. og forfatter Jacob Christensen om Steincke og hans politiske virke.

Danmark i disse år er udsat for en kollektiv  »dementgørelse « – ja samfundet har simpelthen mistet evnen til at erindre og bliver gradvis mere og mere historieløst. Selv blandt den politiske og kulturelle elite er historieløsheden omfattende. Denne kulturpessimistiske diagnose står at læse i lektor og forfatter Michael Böss' bog 'Det Demente samfund – historieløshed i nutidskulturen', der også er et opgør med 'funktionalismen' i dansk politik, hvor både højre og venstre side af det politiske spektrum fører 'den nødvendige politik. Böss er gæst sidst i 2. time.

Har I lyttere spørgsmål og kommentarer til programmet og måske et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse, så skriv til os via vores Facebookside Cordua & Steno.

Hør hele 1. time bl.a. med Jacob Jensen (V)   her

Hør hele 2. time med Jacob Christensen om K.K. Steincke og Michael Böss om det demente samfund her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718