Kategorier

Afskaf kommunerne, økonomien i Femern-forbindelsen og krigen i Østukraine i Cordua & Steno torsdag

Økonomien skrider i projekt Femern-forbindelse. Det er pludselig blevet ni mia. kr. dyrere og flere kritikere er betænkelig ved den økonomiske holdbarhed i projektet. En af dem er tidl. vej og trafikchef i Vejdirektoratet Knud Erik Andersen, der også har udgivet en debatbog om hele grundlaget for at gennemføre forbindelsen. Mød ham i Cordua & StenoRadio24syv torsdag kl. 10-12.

Blækket var dårligt tørt på Minsk (II) aftalen, der skulle sikre våbenhvile mellem parterne i krigen i Østukraine, før det stod klart at oprørerne med russisk støtte fortsatte erobringstogtet mod de våbenmæssigt underlegne ukrainere. Hvordan bevarer man så freden? Måske ved, at de store vestlige lande '“ uafhængigt af FN og EU '“ indsætter fredsbevarende styrker? Det taler vi om med Ivan Nester Nielsen, formand for Dansk-Ukrainsk Selskab.

Vore dages storkommuners størrelse gør dem ikke driftsøkonomisk fornuftige, og ingen interesserer sig længere for demokratiet i kommunerne, hvor beslutningerne alligevel mest træffes på Christiansborg. Vi skal i stedet tilbage til mindre kommuner, der laver mindre, men til gengæld har mere selvstyre. Det mener debattør Niels Westy og folketingskandidat for Liberal Alliance. Over for ham står Jens Ive borgmester i Rudersdal kommune for Venstre, der også er medlem af Kommunernes Landsforenings bestyrelse.

Vi skal også uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Har du et forslag eller kommentarer eller spørgsmål til vores gæster så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time om Femern-forbindelsen og Ugens Fidusbamse her

Hør hele 2. time om krigen i Ukraine og debat om kommunernes størrelse her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718