Kategorier

Lindvig om britiske valg, DA's forslag om overførselsindkomster og Dorph&Pasternak i Cordua & Steno torsdag

Det britiske valg er udskrevet. Vi får en mangeårig kender af britisk politik, Niels Lindvig i studiet til en analyse af valgkampen, som den indtil nu har formet sig. Hvad er valgtemaerne, og står det endnu klart, hvem der vinder valget, der finder sted den 7. maj.

Det er torsdag kl 10.05 i Cordua & StenoRadio24syv.

Dansk Arbejdsgiverforening mener, at hvis velfærdssamfundet skal overleve, så kræver det, at ydelserne for en lang række overførselsindkomster bør sættes ned. Det møder stor modstand både i det politiske miljø og ikke mindst hos fagforeningerne. Debat mellem DA's adm. direktør Jørn Neergaard Larsen og forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA, der er de offentligt ansattes organisation. Sidstnævnte betegner forslaget som 'helt ude i hampen'.

Forfatterparret Dorph/Pasternak har specialiseret sig i at skrive dystre krimier fra et historisk København, der ikke ligger så langt tilbage. Det første bind 'Om et øjeblik i himlen' foregår i 1975, mens Anker Jørgensen er statsminister. Det andet bind 'Afgrundens rand' finder sted i 1981, netop året, hvor finansminister Knud Heinesen (S) med de samme ord løftede en advarende pegefinger om den kurs, som dansk økonomi dengang havde mod ruinen.   Nu er man med fjerde bind 'Tal til mig' nået frem til skæbneåret 1989, der ikke ulogisk foregår delvist i det Østeuropa, der med lynets hast blev forandret for altid. Dorph/Pasternak er gæster sidst i programmet.

Vi skal undervejs også tale om et spektakulært politisk selvmord, og ikke mindst de mange kampagner, der kører i den endnu   ikke udskrevne valgkamp, som allerede nu trækker så mange ressourcer ud af partierne, at en valgudskrivelse må være på trapperne inden for de kommende uger. Sidst men ikke mindst: Vi skal uddele Ugens Fidusbamse til en værdig kandidat.

Hør hele 1. time med Niels Lindvig og siden debat mellem FOA og DA her

Hør hele 2. time med Ugens Fidusbamse og Dorph/Pasternak her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718