Kategorier

DONG, Alternativet om EU, medicinpriser, kurderne og Tyrkiet i Cordua & Steno Torsdag

Regeringen vil nu lægge investorers bud frem forud for det kontroversielle DONG-salg, der i sin tid kostede SF regeringsdeltagelse. Og nu opruster Goldman-Sachs med en ny super-lobbyist i form af tidligere V-statsminister Anders Fogh Rasmussen på lønningslisten. Forsvarsminister Carl Holst er ikke kommet godt fra start, der får massiv kritik for at hæve en efterbetaling selv om at han selv har sagt jobbet op som Regionsborgmester. Alt det og meget mere skal vi kommentere og analysere i 1. time af sæsonens allerførste udgave af Cordua & Steno på Radio24syv kl. 10-12.

NATO-partnerlandet Tyrkiet blander sig nu i krigen i Syrien, hvor særligt kurderne har efterhånden '“ og med stor hjælp fra amerikanske luftstøtte – fået solidt fodfæste i kampen mod mørkemændene i Islamisk Stat. Men præsident Erdogan har samtidig startet en krig mod kurdere i sit eget land, og landet har ikke fået en ny regering efter at regeringspartiet AKP led et nederlag netop til det parti, der hævder at repræsentere kurderne. Hvad går det spegede spil ud på? Vi får besøg af TV2s Pola Rojan Bagger, der skal redde trådene ud.

Det er svært for regionerne at få budgetterne til at holde blandt andet på grund af medicinpriserne. Fra 2007 til 2014 steg medicinudgifterne på landsplan fra 4,3 til 7,5 milliarder kroner. I 2020 forventes udgifterne at være steget til næsten det dobbelte. I Region Hovedstaden skal man i år og næste år spare 415 millioner kr. for at enderne kan mødes. Det kræver prioriteringer i hvilken medicin, der kan tilbydes danskerne mener nogle. Men det største parti i blå blok DF mener sagtens at man kan finde pengene. Debat mellem DFs sundhedsordfører MF Liselotte Blixt og Regions Hovedstadens borgmester Sophie Hæstorp Andersen  (S).

Til sidst får også besøg af MF for Alternativet Rasmus Nordquist, der er EU-ordfører fra Alternativet. Hvad mener Folketingets nyeste parti egentlig om EU’s udvikling, euroen, Grækenland, en evt. afskaffelse af danske EU-forbehold osv?

Og så skal vi naturligvis også uddele den første Fidusbamse efter sommerferien til en politiker eller en anden person, der har sagt eller foreslået noget fornuftigt.

Skriv gerne til os med forslag og kommentarer via Cordua & Stenos Facebook-side.

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718