Kategorier

Messerschmidt om EU-fonde, Tibet og sommerhusreglen i Cordua & Steno torsdag

Morten Messerschmidt MEP (DF) om sagen med EU-fondene. Vi har forinden også et interview med Anna Dahlberg som er den svenske avis Expressens politiske kommentator om de bebudede asylstramninger og evt grænsekontrol efter, at det kom frem, at Sverige i år kommer til at tage 160.000 flygtninge! Hør med her fra kl. 10.05.

Regeringen har nedsat en såkaldt Tibet-kommission, der skal afklare, hvem der instruerede Politiet i at forhindre folk, der sympatiserer med Tibet, at demonstrere fredeligt under den kinesiske præsidents besøg for et par år siden. I Danmark og pt. i UK bliver politikerne hele tiden udfordret på deres holdninger, når det gælder respekten for menneskerettigheder i Kina og den stadigt voksende økonomiske betydning, som Riget i Midten får også for Danmark. Jens Christian Nielsen er medlem af bestyrelsen for Støttekomiteen for Tibet, og har selv oplevet at blive bortvist af dansk politik, da han Grundlovsdag 2013 tog opstilling på et fortorv med det tibetanske flag på den rute, som den kinesiske toppolitiker Yu tog under besigtigelse af Avedøre-værket. Jens Christian Nielsen er gæst i 2. time.

I Danmark henstår sommerhuse, der ikke kan sælges i yderområder, der skriger på vækst og investeringer. Men den “sommerhusregel”, som Danmark fik indført ved medlemsskabet af EF i 1973, forbyder udlændinge bosat uden for Danmark at købe sommerhuse. Det sikrer danskerne adgang billige sommerhuse – men også at investeringer går disse områder forbi. Blandt borgmestrene i yderområderne er der et bredt og stort ønske om, at få fjernet sommerhusreglen, men de taler for døve øren på Christiansborg, hvor række af store partier, fortsat sætter foden ned blandt dem DF.
Vi debatterer sommerhusreglens fremtid med MF Mette Hjermind Dencker fra DF, Thomas Andresen borgmester (V) i Aabenraa/Apenrade Kommune og borgmester i Lollands kommune Holger Schou-Rasmussen Lolland (S).

Har I lyttere spørgsmål, forslag til emner eller kommentarer til programmet, så skriv til os på Cordua & Stenos Facebookside. Vi hører også gerne om forslag til Ugens Fidusbamse.

Hør hele 1. time her

Hør hele 2. time her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718