Kategorier

Saudi-konkurs, svenske tilstande, retsforbeholdet, indvandringens konsekvenser samt Syrien og tyrkiske valg i Cordua & Steno torsdag

Den 3. december skal vi til folkeafstemning om retsforbeholdet og den tilvalgsordning, som ja-partierne har forhandlet på plads. Hvad anbefaler Christina Egelund LA og Rasmus Jarlov K, at man stemmer og hvorfor?

Det er i 1. time af Cordua & Steno torsdag kl 10.05 på Radio24syv

Flygtninge fortsætter med at komme til Sverige i samme takt. Det sker til trods for politikernes initiativer, der skulle dæmme op for tilstrømningen. Vi får en analyse af den politiske situation i Sverige af Expressens politiske analytiker Anna Dahlberg.

Det ellers så olierige Saudi-Arabien kan være løbet tør for penge inden 2020, viser en IMF-rapport. Hvordan kan det være? Vi får en analyse af finanskonsulent Ulrik Walther, der fra London rådgiver især offentligt ejede fonde.

Den indvandring, som vi for øjeblikket er vidne til, vil føre til velfærdsforringelser og øget religiøs fundamentalisme. Det skrev debattør og journalist Mikkel Andersson forleden i en kronik i Berlingske. Det er Mikael Lindholm, som er blandt dem, som har hjulpet flygtninge videre til Sverige, helt uenig i. Hør debatten først i 2. time.
Skal flygtningesituationen bl.a. i Europa bringes under kontrol, så kræver det, at borgerkrigen i Syrien bringes til ophør. På søndag er der valg i Tyrkiet, hvor Erdogan nu forsøger at få genetableret det flertal i parlamentet, som han mistede tidligere i år.   Imens Assads styrker med russisk hjælp bomber oprørere, så planlægger amerikanerne og kurderne/irakiske styrker muligvis en stor offensiv mod IS både i Syrien og Irak. Vi får en analyse af oberstløjtnant Lars Cramer-Larsen og journalist TV2  Pola Rojan Bagger.

Har I lyttere spørgsmål og kommentarer og måske et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time her

Hør hele 2. time her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718