Kategorier

Dan J, Trump, Sanders og unge uden job og uddannelse i Cordua & Steno torsdag

Socialdemokraterne stemte sammen med blå blok om de seneste stramninger med L87, der bl.a. skal mindske tilstrømningen af asylsøgere herunder konfiskation af deres værdier over kr. 10.000.   Hvorfor gør S det? Vi taler med udlændingeordfører Dan Jørgensen  om, hvordan han ser problemerne og løsninger i dansk politik lige nu.

Det er kl. 10.05 i Cordua & StenoRadio24syv.

Vi skal naturligvis også runde Lykketoft-gate og Danmarks internationale ry som ifølge nogle medier og politikere står i flammer ovenpå L87, som har fået en britisk karikaturtegner til at tegne statsminister Lars Løkke Rasmussen som nazist. Vi skal desuden uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

De unge er bange for at række hånden op i gymnasiet, og SF vil afskaffe karakterne. Samtidig har Rockwool-Fonden i en analyse beskrevet det vedvarende problem med op mod 8 pct. af de unge mellem 25-29 år i to år hverken var i et job eller en uddannelse. Det koster samfundet 15 mia. kr. om året. Det svarer næsten til samfundets udgifter til mislykket integration af ikke-vestlige indvandrere. Hvad skal vi gøre? Vi spørger Socialdemokraternes Mattias Tesfaye, Carolina Maier, Alternativet og Mai Mercado fra de Konservative.

Hvad sker der lige for amerikanerne? Entreprenøren, milliardæren og TV-stjernen Donald Trump og den selverklærede socialist Bernie Sanders er ved at løbe med opmærksomheden op mod startskuddet til de to store partiers primærvalg i New Hampshire om et par uger. Er det virkelig sandsynligt, at en af dem kan blive USA’s næste præsident? Vi spørger USA-kender Mads Fuglede.

Har du et spørgsmål til gæsterne eller programmet eller et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse, så skriv til os på Cordua & Stenos Facebookside.

Hør 1. time af programmet med Dan Jørgensen her

Hør 2. time af programmet debat om uddannelsespolitik og Mads Fuglede om det amerikanske primærvalg her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Dan J, Trump, Sanders og unge uden job og uddannelse i Cordua & Steno torsdag”

Lukket for kommentarer.