Kategorier

Borgerlige kulturbærere, tysk politik, effektive kommuner og USA-valg Cordua & Steno torsdag

Frederiksberg er landets bedst drevne kommune, fremgår det af en analyse af den borgerlige tænketank CEPOS. Hvad kan andre kommuner lære og hvorfor ser de ikke komme i gang, så alle får bedre service til færre penge? Vi får besøg af Lyngby-Taarbæks konservative borgmester Sofia Osmani og Halsnæs’ Venstre-borgmester Steen Hasselriis.

Det er torsdag i Cordua & Steno kl. 10.05 på Radio24syv.

Cordua er kommet hjem fra New Hampshire. Han har mødt alle kandidaterne. Hvad så og oplevede han? Hvad sker der lige for USA, når en så venstreorienteret kandidat som Bernie Sanders og en erklæret ikke-politiker som Donald Trump løb med alle stemmerne ved primærvalget forleden?

To kvindelige politikere løber nu med opmærksomheden i tysk politik. AfDs Petra Frauke vækker opsigt med et forslag om at lade politiet skyde på folk, der forsøger at krydse grænsen. Kansler Merkel under pres fra interne kritikere af hendes flygtningepolitik som Julia Klöckner, der er CDUs kandidat ved delstatsvalget i Marts i Rheinland-Pfalz. Vi taler med Siegfried Matlok tidl. chefredaktør på Der Nordschleswiger.

Hvorfor er der så få borgerlige i kulturlivet? Findes de ikke, eller evner de ikke at føre sig frem i samme grad som venstreorienterede ? Vi tager debatten med MF (V) Jan E. Jørgensen, MF(DF) Alex Arendtsen og MF(K) Naser Khader.

Har du spørgsmål eller kommentarer så skriv til os på Cordua & Stenos Facebookside også med idéer til Ugens Fidusbamse. Undervejs vender vi også hele den hjemlige politiske situation.

Hør hele 1. time med Ugens Fidusbamse og diskussion med to borgmestre om kommunernes økonomi her

Hør hele 2. time om New Hampshire, Matlok om tysk politiks nye markante damer og diskussion om kulturen og borgerligheden her  

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718