Kategorier

Per Stig Møller, Chr. Nissen, Kvinfo og C.C. Hall i Cordua & Steno torsdag

“Som i tidligere epoker i historien vil det føre til et konstitutionelt systemskifte. Men indtil det sker, prøver vi at lappe paÌŠ det gamle systems akutte smaÌŠ-skavanker. Typisk for et paradigme under opløsning.” Sådan skrev DRs tidligere generaldirektør, Christian S. Nissen om vores demokratis helbredstilstand i Ræson i 2015. Tidligere udenrigsminister Per Stig Møller deler en del af bekymringen. Debat mellem de to i første time, hvor vi også berører folketingets mindste partis 100 årsdag.

Det er i Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv, hvor stationens åndelige fader tidl. kultur og udenrigsminister Per Stig Møller er gæstevært, mens Cordua holder vinterferie.

For nylig besluttede Frederiksbergs kommunalbestyrelse at genopstille statuen af tidligere regeringschef, konseilspræsident C.C. Hall. Det var den lokale konservative politiker, Nikolaj Bøgh, der krævede statuen af Hall tilbage på sin oprindelige plads i Søndermarken på Frederiksberg.   Cordua & Steno tager i begyndelsen af 2. Time med Bøgh i Søndermarken ikke langt fra Zoologisk have til en samtale om Carl Christian Hall, der stod i spidsen for vedtagelsen af Novemberforfatningen i 1863, der udløste den ulyksagelige krig året efter.

Nina Groes er direktør   for Kvinfo – et videncenter og et forskningsbibliotek for køn, ligestilling og mangfoldighed finansieret af skatteyderne. Sidst i 2. time tager Cordua & Steno på besøg hos Kvinfo i Den Sorte Diamant tæt på Københavns havn til en diskussion med Groes om Kvinfos arbejde og eksistensberettigelse, om køn, feminisme i dag og ligestillingspolitik i Danmark.

1. time er live, mens 2. time er optaget på forhånd. Har man idéer, kommentarer eller bud på Ugens Fidusbamse, så skriv til Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med Per Stig Møller og Chr. Nissen  her  

Hør hele 2. time med Bøgh om C.C. Hall og interview med Nina Groes, Kvinfo her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Per Stig Møller, Chr. Nissen, Kvinfo og C.C. Hall i Cordua & Steno torsdag”

Super program. Mange tankevækkende aspekter ved de herrer Nissen og Per Stig Møller. Dog bemærkelsesværdigt, at de siger, det direkte demokrati vil være en katastrofe. Jeg mener nu nærmere, at clearing og manglende fremmøde i folketingssalen er medvirkende til politikerleden, og derved den manglende deltagelse i politik her i landet. Politikere burde passe deres job, og det med at afpasse fløjene så begge sider ‘pjækker lige meget’ er skandaløs. Intet mindre. 🙂
Men gode debatter, og jeg har forladt Facebook, så kan ikke levere feedback ad den vej, men sender lejlighedsvis gerne en sms på Radio 24syvs telefon. 🙂
God weekend.

Lukket for kommentarer.