Kategorier

Forsvarsminister Peter Christensen, pensionsalder på 72 og adskillelse af kirke og stat i Cordua & Steno i torsdag

Danskerne lever længere, og derfor er der behov for at hæve pensionsalderen fra 70 år til 72 år i 2040. Ellers hænger øk0nomien ikke sammen, viser beregninger fra Dansk Arbejdsgiverforening. Vi taler med underdirektør Erik Simonsen, DA.

Det er i 1. time af Cordua & Steno kl. 10.05 på Radio24syv, hvor vi også skal tale om ugen i dansk politik og uddele Ugens Fidusbamse.

Forsvarsminister Peter Christensen fik i efteråret comeback i dansk politik. Siden da har han siddet med en fyldt forsvarspolitisk dagsorden, der omhandler forsvarets fremtid i en tid med nye trusler, indkøb af nyt jagerfly, krav om oprustning, forsvarets kapacitet i fremtiden og evt. nye arbejdsfelter og indsatsområder som Arktis. Ministeren er på besøg først i 2. time.

En ny meningsmåling fra Epinion for DR viste i   denne uge, at hele 55 pct. af de adspurgte danskere ønsker at adskille Folkekirken fra staten. Kun 16 pct. ønsker at bevare den nuværende ordning. Hvilken konsekvens bør Folkekirken drage af det? Det debatterer vi med sognepræst Jesper Stange ved Vor Frue Kirke i København, sognepræst Stine Ravnborg Nissen, Timoteuskirken i Valby samt valgmenighedspræst Morten Kvist, Herning.

Har I lyttere spørgsmål og kommentarer til programmet, emner og gæster eller et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med bl.a. Erik Simonsen, DA om fremtidens pensionsalder her

Hør hele 2. time med forsvarsminster Peter Christensen og debat om Folkekirkens fremtid efter, at 55 pct. ønsker at skille kirke og stat,  her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718