Kategorier

Energi- og klimaministeren, EU’s flygtningeaftale og reform af de videregående uddannelser i Cordua & Steno torsdag

Regningen for den grønne energipolitik er blevet for stor. Det mener Klima ­ og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V), som vil åbne energiforliget for blandt andet at flytte rundt på afgifterne så de ikke belaster produktionsvirksomhederne så meget som nu, og så man undgår at det hæmmer vækst og beskæftigelse i Danmark. Ministeren er studiet til en samtale med os om Danmarks energi- og klimapolitik, der af oppositionen beskyldes for at være bagstræberisk.

Forinden skal vi vende dansk politik og uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Hør med fra kl. 10.05 på Radio24syv.

En række central- og østeuropæiske lande med Østrig i spidsen har nu lukket for flygtningestrømmen fra Grækenland. Ingen kan passere grænsen uden gyldigt pas eller visum. Samtidig er EU i gang med at lave en aftale med tyrkerne, der gør det muligt for at Grækenland fremover kan sende flygtninge tilbage til Tyrkiet. Hvad er prisen for det? Holder aftalen? Og kan det indvirke på de tre tyske delstatsvalg på søndag. Vi spørger freelancejournalist Uffe Gardel, der følger udviklingen tæt.

Vi skal have markant færre optag på de videregående uddannelser, som uddanner folk til den offentlige sektor, hvor jobmulighederne bliver færre i de kommende år.   Til gengæld har vi brug for at styrke erhvervsuddannelser, så de bliver bedre og mere attraktive. Det skal være slut med overuddannelse, mener Axcelfutures Advisory Board '“ en kreds af eksperter blandt dem Carsten Koch'“ som har sendt syv anbefalinger til regeringen om hvordan vi bruger de årlige 60 mia. kr. vi investerer i uddannelser på en mere fornuftig måde.   Vi diskuterer forslagene med Carsten Koch og forsknings-og uddannelsespolitisk chef fra fagforeningen DJØF, Wenche Quist.

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores gæster, emner eller programmet i øvrigt samt har et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse, så skriv til os via vores Facebooks-side Cordua & Steno.

Hør hele 1. time med Ugens Fidusbamse og Klima- og energiminster Lars Chr. Lilleholt her  

Hør hele 2. time med Uffe Gardel om EUs mulige flygtningeaftale med Tyrkiet og debat med Carsten Kock og Wenche Quist, DJØF om fremtidens brug af uddannelsesmilliarderne her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718