Kategorier

Oberst Møller, Brasiliens korruptionsanklager og gode råd til bekæmpelse af radikal islam til Løkke i Cordua & Steno torsdag

Lars Løkke inviterer partierne til møde efter påske   med regeringen om at finde løsninger, der kan bekæmpe radikal islam, hvor man stadig respekterer demokratiet, men “sætter hårdt ind over for dem, der ikke respekterer vores love”. Vi tager hul på forhandlingerne og indkalder nogle af partierne til møde i Cordua & Steno for at drøfte deres idéer sammen med os og lytterne. Sofie Carsten Nielsen møder for de radikale og for DF møder Christian Langballe.

Det er i Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv.

Danmark skal atter i krig mod IS har et folketingsflertal netop besluttet,   hvor F16-jagere og 400 soldater skal af sted til Syrien. Er de klar over, hvad de gør denne gang i forhold til erfaringerne fra Afghanistan, og hvad gør vi ved krigsfangerne? Vi spørger Oberst Lars Møller, som analyserer den danske indsats muligheder for succes. Han er gæst i 2. time

Der er ballade i Sydamerikas største land Brasilien. Den tidligere præsident Lula er blevet arresteret og samtidig er der rejst anklager mod flere embedsmænd og politikere for bestikkelse og korruption, hvor private firmaer har fået lukrative kontrakter for at levere byggerier til det statslige olieselskab Petrobras. Men er det en sund udvikling for demokratiet i landet, at det faktisk er muligt at rejse disse sager i Brasilien? Yderligere er det bemærkelsesværdigt, at befolkningen demonstrerer fredeligt mod korruptionen. Det taler vi med de to sydamerikakendere Niels Westy og Niels Lindvig, hvor sidstnævnte er med på en linje fra Buenos Aires i Argentina.

Har I lyttere spørgsmål eller kommentarer til programmets emner eller gæster så skriv til os på Cordua & Stenos Facebookside. Også hvis I har et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse til en værdig modtager, som vi uddeler i 1. time.

Hør hele 1. time med Ugens Fidusbamse og debat om hvilke idéer, der skal bringes i anvendelse mod radikal islam i Danmark her

Hør hele 2. time med Oberst Lars Møller og siden hen om udviklingen i Brasilien med Niels’erne Westy og Lindvig her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718