Kategorier

Brug mere grøn strøm, folkekirkens ulyst til missionsarbejde blandt flygtninge, opgør med 'Berlin i Jylland' og Bodil Koch i Cordua & Steno Skærtorsdag

Dansk-iranske Massoud Fouroozandeh er kristen konvertit og præst i Folkekirken og bruger tid på at missionere blandt flygtninge for at omvende muslimer til den kristne tro. Det er dog ikke et arbejde, som folkekirken er særlig optaget af eller interesseret i at understøtte, mener han.

Mød ham og andre af vores gæster i denne særlige Skærtorsdagsudgave af Cordua & Steno kl.10.05 på Radio24syv, som er optaget på forhånd.

Det vrimler med floskler om 'innovation', 'mindfullness', 'brugerinddragelse, 'Urban Gardening', når man besøger flere af landets jyske 'berlininspirerede' kommunale kulturhuse. David Holt Olsen er museumsinspektør på Danmarks Industrimuseum i Horsens kæmper en daglig kamp mod 'kulturel bullshit' for i stedet at få kulturens institutioner til at varetage deres oprindelige opgave: At være alment dannende.

Bodil Koch var en slagfærdig teolog, der røg cigarer og cerutter og til trods for at hun var medlem af en række socialdemokratiske regeringskollektiver havde sine meningers mod. Hun og hendes mand Hal Koch var et politisk-intellektuelt powerpar i årene efter krigen, hvor Kock i 13 år var en meget markant kirkeminister. Vi taler om Koch med professor dr. phil. Birgitte Possing, der for nogle år siden udgav biografien 'Uden omsvøb'.

Generationer af danskere er opdraget til at huske at slukke lyset, for ikke at bruge for meget strøm. Engang gjorde man det for at spare penge. I dag er det hensynet til miljøet, for det koster jo på klimaregnskabet, at fyre op i kulkraftværkerne, så der bliver strøm til vores vaskemaskiner og de andre utallige el-apparater, der findes i vores husholdninger. Men kan man spare for meget på energien? Ja det mener adm. direktør Lars Aagaard, Dansk Energi.

Husk at du kan skrive til programmet på Cordua & Stenos Facebookside. Vi læser det alt sammen.

Hør hele 1. time med præst  Massoud Fouroozandeh  og David Holt Olsen om kulturel bullshit  her

Hør hele 2. time med Birgitte Possing om Bodil Koch og Lars Aagaard om elenergi her

 

 

 

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718