Kategorier

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard, Uber-debat og Noa Redington i Cordua & Steno torsdag

Folketinget har vedtaget et såkaldt 'moderne' kontanthjælpsloft og indtil videre fået en trepartsaftale på plads om integration med arbejdsmarkedets parter. Men der er fortsat en ret udbredt skepsis om, hvorvidt disse tiltag vil virke. Og har regeringen flere reformer i ærmet til at flere kommer i job? Vi spørger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen, der er gæst i 1. time af Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv.

Den digitale kørselstjenesten Uber kan stadig bringe sindene i kog '“ ikke mindst hos taxi-erhvervet, der mener at der er tale om pirattaxa-kørsel, som bryder den gældende lovgivning. Sagen ligger nu til vurdering hos Rigsadvokaten, og imens venter seks sager at komme for domstolene. Flere partier vil afvente juristernes afgørelse, før de laver taxa-lovgivningen om.   Nogle mener, at en lovgivning skal kunne rumme en kørselstjeneste som Uber. Andre mener, at der er tale om et direkte angreb på ordentlige arbejdsforhold for chaufførerne. Debat mellem de radikales Andreas Steenberg og Karsten Hønge, SF.

I mange år var Noa Redington særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt.   Nu er han begyndt at dele ud af sine analyser i Politiken Søndag. Han er blandt andet særdeles skeptisk overfor, at de nuværende socialdemokratiske ledelse kan operere uden den mangeårige samarbejdspartner radikale, den dag hvor rød blok igen har flertal. Og så bebuder han at kampen mod hash om få år må afblæses.   Mød Redington sidst i 2. time.

Vi skal også have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager, og har man et bud på det eller idéer til programmet eller spørgsmål og kommentarer til vores gæster, så skriv til på Cordua & Stenos Facebookside. Vi læser det hele!

Hør hele 1. time bl.a. med Jørn Neergaard Larsen her

Hør hele 2. time med UBER-debat og siden Noa Redington her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718