Kategorier

Togfond, IC4, Uffe Elbæk, flygtningekrisen kræver politiske ofre i Østrig og Sverige i Cordua & Steno

Udsendelsen den 12. maj 2016

Der er gang i dansk politik. Regeringen er på trapperne med deres bud på en udspecificeret regning, der for længst er udskrevet til danskerne til finansiering af udbygningen af vindmøllerne. Og om lidt kommer yderligere en regning til nye kampfly. Samtidig er regeringen ved at lave en liste over radikale imamer og andre, som man ikke ønsker ind i landet, fordi deres ytringer undergraver vores demokrati, hævder regeringen. Og hvad er nu det med sammenblanding af sharia og utilpassede etniske unges gangstermetoder med opkrævning beskyttelsespenge på værtshuse på Nørrebro?

Alt det taler vi om i morgen i Cordua & Steno kl. 10.05 på Radio24syv

Alternativet er et 'bluffnummer', og det hele går op i gruppearbejde og proces, hævder S-gruppeformand Henrik Sass Larsen. For nylig stemte Alternativet som det eneste parti i Folketinget imod et straksindgreb, der satte prop i en støtteordning for solceller der var ved at lænse statskassen for 11 mia. kr. Et indgreb selv Enhedslisten støtter. Samtidig hævder Alternativet, at S-formand Mette Frederiksen skal gøre sig fortjent til partiets støtte, hvis hun vil være statsminister. Men hvor er det lige Alternativet vil gå hen, hvis de ikke støtter rød bloks statsministerkandidat? Vi får Alternativets leder Uffe Elbæk i studiet.

Flygtningekrisen i Europa kræver nu sine politiske ofre i to af de lande, der har taget imod flest flygtninge, men som også har måttet ændre flygtningepolitik undervejs. Den ene del af den svenske regering Miljöpartiet '“ som undervejs fik deres ganske lempelige indvandrer- og flygtningepolitik underkendt af koalitionspartneren Socialdemokraterne '“ har nu måttet skifte den ene af formændene ud, den stærkt udskældte Ã…sa Romson. Vi får en analyse af den politiske situation i Sverige netop nu af journalist Staffan Dahlöff.

I Østrig har forbundskansleren fra det socialdemokratiske parti SPÖ, Werner Faymann måttet trække sig efter at partiet led et kæmpenederlag ved 1. runde af præsidentvalget, der blev en triumf for det indvandrerskeptiske FPÖ. Hvad sker der nu? Vi spørger kulturskribent Christine Proksch fra Wien.

Togfonden er løbet tør for penge, nu hvor olieprisen er faldet til kulkælderniveau. Samtidig tager politikerne tilløb til at skrotte IC4-togene, der aldrig er kommet op at køre. Men hvad med den aktuelle elendige service i togene og de mange rejseafbrydelser, der gør det meget lidt attraktivt at tage toget frem for bilen? Hvad vil politikerne gøre ved det? Vi spørger trafikordførerne Kristian Pihl Lorenzen (V) og Rasmus Prehn (S)

Har I lyttere spørgsmål, idéer eller kommentarer til programmet eller forslag til en modtager af Ugens Fidusbamse. Så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time bl.a. med Uffe Elbæk  her

Hør hele 2. time bl.a. med togdebat her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718