Kategorier

Udsigten til parallelaftale, Libyen, Folkebevægelsens endeligt, klimaforudsigelser som religion og nødvendigheden af forskning i pølsehorn i Cordua & Steno torsdag

EU-formand Donald Tusk vurderede i denne uge udsigten til, at Danmark kan få den parallelaftale om politisamarbejdet Europol, som bl.a. DF og Folkebevægelsen mod EU garanterede danskerne under Folkeafstemningen, som 'måske umuligt'. Vi diskuterer sagen med Holger K. Nielsen MF (SF) og Christina Egelund MF(LA).

Det er i Cordua & Steno kl. 10.05 torsdag på Radio24syv

EU og USA forsøger at hjælpe en samlingsregering til at få styr på Libyen '“ for tiden menneskesmuglernes foretrukne operationsområde, når de   sender flygtninge til Europa. Vil det lykkes for bestræbelserne? Hvad er problemet? Vi spørger DRs mangeårige mellemøstkender journalist Jens Nauntofte.

'De dystre forudsigelser om en forestående klimakatastrofe dyrkes i dag som en religion. Med FNs klimapanel som det øverste præsteskab og CO2-kvoter som moderne aflad.' Måske   er der ingen videnskabelig sammenhæng mellem drivhusgasser og smeltende gletsjere. Klimaet forandrer sig, fordi det har det altid gjort. Det mener professor emeritus   Johannes Krüger ved institut for geografi og geologi på Københavns Universitet. Kröger er aktuel med bogen 'Klimamyten '“ et opgør med tidens CO2.panik' og gæst i 2. time.

For nylig vedtog Enhedslisten, at partiet stiller op ved det næste valg til Europaparlamentet i 2019. Bliver det dermed et farvel til Folkebevægelsen mod EU, som har siddet i parlamentet siden 1979? Vi spørger landssekretær Poul Gerhard Kristiansen fra Folkebevægelsen.

'Hvem har glæde af et etnologisk feltstudie af fire mødres madproduktion til fællesarrangementer i skoleklasser?' 'Enhver burde kunne gennemskue, at det er overflødigt, ligegyldigt, selvindlysende, spild af samfundets ressourcer. Almenheder forklædt som nødvendig forskning for skatteydernes penge og eleveret op til et intellektuelt niveau, de på ingen måde kan bære.' Det slog Berlingske chefredaktør Tom Jensen for nyligt fast i et blogindlæg under overskriften: 'Nødvendigheden af at forske i pølsehorn'. Vi tager debatten med Hanne Leth Andersen, der er rektor på RUC

Har I lyttere idéer til programmet eller spørgsmål og kommentarer til vores emner og gæster, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Vi læser det hele. Også hvis I har et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718