Kategorier

Morten Østergaard, is KGB back?, oprør mod udligning og tyske arbejdsmarkedsreformer i Cordua & Steno

Programmet sendt 22. september 2016

Den radikale leder Morten Østergaard langer ud efter Socialdemokraternes Mette Frederiksen og gør haneben til Lars Løkke. Svigter han nu rød blok ved at søge indflydelse ved evt. at lave 2025-plan med de blå? Peger R stadig på Frederiksen? Morten Østergaard er gæst i Cordua & Steno kl. 10.05 på Radio24syv.

Præsident Vladimir Putins parti 'Forenet Rusland' vandt søndag  en stor valgsejr ved Duma-valget, hvor kun under halvdelen af vælgerne gad stemme. Men med mere end tre fjerdedele af stemmerne bag sig kan Putin ændre forfatningen, som han vil. Foreløbig vil han samle sikkerhedstjenesterne under én hat ligesom i 'de gode gamle dage' med KGB, hvor Putin i sin tid gjorde karriere. Vi får en analyse fra lektor ved Forsvarsakademiet Claus Mathisen.

34 borgmestre i hovedstadsområdet mener tiden er kommet til at gøre noget ved udligningsordningerne, der sender store pengebeløb fra især hovedstadskommuner til provinsen. Debat mellem Albertslunds borgmester Steen Christiansen (S) og formanden fra Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

Den tidligere danske arbejdsmarkedsråd ved ambassaden i Berlin, journalist Poul Scheuer har skrevet en ny bog om de Harz-arbejdsmarkedsreformer, der er en medvirkende forklaring til den høje vækst i Tyskland. Kan vi i det lavvækstplagede Danmark lære noget af dem eller er de et skræmmeeksempel, som det tit fremføres i debatten?

Vi skal også uddele Ugens Fidusbamse. Har du et forslag eller kommentarer til programmet? Skriv til os på Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time bl.a. med Morten Østergaard her

Hør hele 2. time med bl.a. debat om udligningsordningerne her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718