Kategorier

Wolfgang Schäuble, Nye Borgerlige vs. DF og livet i det tidligere DDR i Cordua & Steno torsdag

Et nyt parti kommer på stemmesedlen ved næste valg. Hvad er det Nye Borgerlige kan tilbyde vælgerne politisk, som ikke allerede findes på DFs varehylder? Det diskuterer vi med Nye Borgerliges formand Pernille Vermund og DFs Marie Krarup i 1. time af Cordua Steno.

2. time har vi traditionen tro Cordua & Stenos årlige 'Tysktime', hvor vi i anledningen af Tysklands genforeningsdag 3. Oktober sætter spot på vores store naboland.

Vi får besøg af Petra Grønlund, som blev født og voksede op i det tidligere DDR, som hun dog flyttede fra, da hun blev dansk gift. Vi ser tilbage med Petra Grønlund på, hvad der var godt og skidt i arbejder- og bondestaten.

Wolfgang Schäuble er Tysklands magtfulde finansminister siden 2009. Hans betydning for europæisk politik kan næppe overvurderes. Tysk økonomi er motoren i europæisk økonomi og det er tysk lavinflationspolitik, der slår takten i Euro-samarbejdet. Og det er altså en 74-årig kørestolsbruger, som vogter over denne politik. I en samtale med Siegfried Matlok, tidligere chefredaktør på Der Nordschleswiger tegner vi et portræt af Schäuble.

Har lytterne spørgsmål, kommentarer eller idéer til programmet eller vores gæster så skriv til os via vores Facebookside 'Cordua & Steno'.

Hør hele 1. time med bl.a. Pernille Vermund og Marie Krarup her

Hør hele 2. time med bl.a. Siegfried Matlok om Wolfgang Schaüble her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718