Kategorier

Ungdommens åbningsdebat, Teresa Mays Brexit, barndommens bevarelse og Peter Øvig om BZ i Cordua & Steno torsdag

Torsdag er der åbningsdebat i Folketinget. Men hvad mener fremtidens politikere om Lars Løkkes åbningstale? Vi spørger Lucas Hultgren Landsformand for DFU- Dansk Folkepartis Ungdom, Lasse Quvang Rasmussen, forbundsformand for DSU Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og Chris Preuss, landsformand for Venstres Ungdom.

Det er i Cordua & StenoRadio24syv, der sendes mellem kl. 10-12 torsdag.

Den britiske konservative premierminister Theresa May har netop meddelt at briterne til marts næste år sætter processen i gang for Storbritanniens udtrædelse af EU. Vi får en analyse af Maja Huger Rasmussen analytiker fra Tænketanken Europa.

Finn Korsaa  er psykolog og parterapeut og skrev for nylig i Berlingske, at der er 'sket en ejendommelig forskydning i den kulturelle selvforståelse. (..)Gennem de senere år har interessen i stigende grad været knyttet til ideen om barndommens bevarelse. Denne barokke idé bygger på en pædagogik, der fordrer, at barnet skal beskyttes mod livets realiteter. Det skal ske ved hjælp af en særlig sensitiv omgangstone. Disse bestræbelser har allerede haft betydelig succes, som det fremgår af ADHD-epidemien. Nu er nye mål inden for rækkevidde, en ny diagnose tegner sig i form af særligt sensitive børn. Det åbner mulighed for nye medicinske fremstød og nye job.'

Bestsellerforfatter og journalist Peter Øvig Knudsen er aktuel med en bog, der giver et historisk tilbageblik på den københavnske BZ-bevægelse, der i 1980'erne i perioder udkæmpede hårde gadekampe og slagsmål med politiets uropatrulje om kontrollen over de besatte huse. Imidlertid har det ikke været en nem sag for Øvig, at få de gamle BZ'ere til at medvirke som kilder. Og det er der en række grunde til, fremgår det af bogen. Øvig er gæst sidst i programmet.

Har du spørgsmål eller idéer til vores gæster eller emner i programmet, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Det må man også meget gerne, hvis man har en idé til en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

Hør hele 1. time bl.a. med Ungdommes Ã…bningsdebat her

Hør hele 2. time med bl.a Peter Øvig Knudsen om hans bog om BZ-bevægelsen her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718