Kategorier

Messerschmidt-skandalen, kommunalreform ligner en fiasko og kontanthjælp som skraldespand for syge og Cordua og Steno reportage fra Finland og Estland torsdag.

Messerschmidt-skandalen om EU-penge, der ikke er blevet brugt efter formålet, udvikler sig hele tiden og truer nu DF-ledelsen og gnaver i Kristian Thulesen Dahls troværdighed. Det er næppe det bedste tidspunkt for DF, hvis det ender med et valg. Vi analyserer situationen i ugens udgave 1. time af Cordua & Steno kl. 10.05 på Radio24syv.

Hvad fik vi egentlig ud af Lars Løkkes kommunalreform fra 2007, hvor 275 kommuner blev til 98? Det har Cepos' forskningschef Henrik Christoffersen analyseret og hans resultat er nedslående: Højere lokale skatter, færre varme hænder og flere højtlønnede i kommunernes administration. Og den rationaliseringsgevinst som var målet med reformen, er svær at få øje på. Christoffersen er gæst.

Kontanthjælpen er blevet en skraldespand for syge og kontanthjælpsmodtagerne svigtes af blå fløj '“ men mest af rød, som er optaget af at ophæve kontanthjælpsloftet i stedet for at gøre noget ved de mange, som har andre udfordringer end ledighed. Det skrev socialrådgiver Marianne Stein i en kronik i ugens løb i Politiken. Det diskuterer vi med Stein og formanden for social og indenrigsudvalget Troels Ravn MF(S) og medlem af samme udvalg Jakob Engel-Schmidt MF (V).

Tag med os i 2. time på vores reportagetur til Finland og Estland.

Finland er en velfærdsstat i vækstkrise, der vil forenkle de mange indviklede velfærdsydelser med et borgerlønsforsøg. Vi taler med danske Henrik Serup Christensen, forsker i politiske bevægelser ved universitetet i Turku/Ã…bo bl.a. om hvordan det går med en liberal statsminister uden politisk erfaring, der leder en regering med deltagelse af det populistiske parti 'Sand-finnerne”. Og så besøger vi Port Kunda, en by i Estland med særlige stærke relationer til Danmark tilbage i tiden før og under 2. verdenskrig.

Hør hele 1. time med Fidusbamsen, Messerschmidt-skandalen, Henrik Christoffersen om kommunalreformen og debat om kontanthjælpen her

Hør hele 2. time med 1. del af vores reportagetur fra Finland og Estland her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718